Afyon'da 'Koruyucu Aile' Yılın Ailesi Seçildi

Afyon'da 'Koruyucu Aile' Yılın Ailesi Seçildi

Afyonkarahisar’da vefat eden çocuklarından sonra yetiştirme yurdundan aldıkları çocuğa koruyucu ailelik yapan Balkıran ailesi yılın ailesi seçildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ‘Koruyucu Aile’ uygulaması çocuk yuvaları ve...

Afyonkarahisar’da vefat eden çocuklarından sonra yetiştirme yurdundan aldıkları çocuğa koruyucu ailelik yapan Balkıran ailesi yılın ailesi seçildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ‘Koruyucu Aile’ uygulaması çocuk yuvaları ve çocuk evlerinde kalan pek çok çocuğa bir aile ortamında yaşama imkanı sunuyor.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Aile Haftası nedeniyle yılın ailesi seçilen Balkıran ailesini makamında kabul etti. Balkanlıoğlu, ailenin ve aile yaşantısının önemine değinerek aldıkları çocukları kendi evlatları gibi bağırlarına basarak itinayla yetiştiren aileyi tebrik ettiğini söyledi. Çocukların her ne kadar çocuk evlerinde aile ortamını aratmayacak şekilde kalsalar da bir anne ve baba şefkatini her zaman aradıklarını belirten Balkanlıoğlu, bu yüzden korucuyu aile uygulamasının çok güzel neticeleri olan isabetli bir uygulama olduğunu kaydetti.

Balkanlıoğlu, “Çocukların anne ve babasının kokusunu hissetmesi onun için üzülen, ağlayan, çocukları hastalandığında ‘keşke kendim hastalansaydım’ diyen, ‘senin bir yerin ağrımasın benim ağrısın’ diyen, endişelenen insanlara çok ihtiyaç var. İnsan eğer böyle bir ortamda yetişirse çok daha sağlıklı ve başarılı olur, hayata tutunur. Ailemizi böyle bir yavrumuza sahip çıktıkları için tebrik ediyorum. Kendi evlatları gibi bağırlarına basmışlar ve itinayla bakıyorlar. Bütün ailelere örnek olsun temennisindeyim, kendilerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer de koruyucu aile sayısının şu anda elli civarında olduğunu söyledi. Aileleri sürekli izlediklerini ifade eden Sezer, koruyucu aile ve çocuğu alıştırma dönemi sonunda bir uyum olursa çocuğu ilgili aileye teslim ettiklerini anlattı. Sezer, "Bu seneki Aile Haftası kutlamaları çerçevesinde H.İbrahim ve Meryem Balkırkan ailesini örnek davranışları nedeniyle yılın ailesi olarak belirledik. Ailemiz, kardeşleri vefat edince çocuklarını alarak büyütmüşlerdir. Çocuğumuz alışık olduğu aynı aile ortamında kaldığından uyum zorluğu yaşamadı. Kızımız haftada iki gün özel eğitime gitmektedir. Ailemizden Allah razı olsun, fedakarca çocuğumuza bakmaktadırlar. Bu nedenle ailemizi yılın örnek ailesi olarak seçtik.”diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.