Afrika rüzgarı

Afrika rüzgarı

deplasmanda Hatayspor ile karşılaşan ve maçı 3-1 kazanan Konyaspor’da adeta Afrika rüzgarı esti yeşil-beyazlı ekipte Paul Jose Mpoku attığı iki golle yıldızlaşırken Ahmed Hassan ise takımının 3. golünü atarak moral buldu

Hatayspor maçında Konyaspor’un yeni transferleri galibiyette önemli rol oynadı. Maça 11’de başlayan Paul Jose Mpoku attığı iki golle yıldızlaşırken oyuna sonradan dahil olan Ahmet Hassan da uzun bir aradan sonra gol atarak büyük moral buldu.

Teknik direktör İlhan Palut, Hatayspor karşısında son 2 maçın ilk 11'inde tek değişiklik yaptı. Yeşil-beyazlı ekip, orta sahada Soner Dikmen'i keserek Mpoku'ya şans verdi. Kongolu oyuncu, bu maçtan önce son olarak deplasmanda 3-2 kaybedilen Gaziantep FK karşılaşmasında ilk 11'de şans bulmuştu. Takımının ilk 2 golüne imza atan ve etkili bir performans ortaya koyan Mpoku, galibiyette başrol oynadı. Daha önce Çaykur Rizespor ağlarını havalandıran 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligdeki 3. golüne imza attı.

Konyaspor’da takımın üçüncü golünü ise Ahmed Hassan kaydetti. Mücadelenin 90+2. dakikasında sahneye çıkan Ahmed Hassan, Michalak'ın derinlemesine gönderdiği pası düzgün vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını 3-1 öne geçirdi.

Mısırlı futbolcu böylece Süper Lig’de 10 hafta sonra gol sevinci yaşarken ligdeki gol sayısını da 2’ye çıkardı. Konyaspor’da 318 dakika süre alan Ahmed Hassan, ilk golünü Kasımpaşa’ya atarken, Altayspor ve Antalyaspor maçlarında da 1’er asistle takımına katkıda bulundu.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.