Afganlı küçük Zehra  artık koşabilecek

Afganlı küçük Zehra artık koşabilecek

Afganistan'daki iç savaştan kaçıp sığındıkları İran'dan 3 yıl önce Türkiye'ye gelerek Aksaray'a yerleşen Afgan ailenin 4 çocuğundan biri Zehra'nın kalbindeki delik, Türk doktorlarının başarılı operasyonuyla kapatıldı.

 
Zehra'nın babası Hayrettin Muhammet yaptığı açıklamada, Afganistan'da yaşanan iç savaştan kaçarak, 1997 yılında İran'a sığındıklarını anımsattı. 
İran'da yaklaşık 10 yıl kaldıklarını ifade eden Muhammet, bazı sorunlardan dolayı bu ülkeyi bir türlü benimseyemediklerini söyledi. 
Çocuklarını okula gönderemediğini, bu yüzden İran'dan ayrılmaya karar verdiğini anlatan Muhammet, 3 yıl önce de Türkiye'ye geldiklerini anlattı. 
Aksaray'a yerleştiğini ve inşatlarda soğuk demir ustası olarak çalışmaya başladığını ifade eden Muhammet, ''Türklerle biz kardeşiz. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bana ve aileme çok iyi davranıyorlar'' dedi. 
ARKADAŞLARIYLA OYUN OYNAYAMADIĞI İÇİN AĞLIYORDU 
Her şey yolundayken yaklaşık 4 ay önce 7 yaşındaki kızı Zahra'nın rahatsızlanmasıyla üzüldüklerini belirten Mohammad, yemek yiyemeyen, koşamayan, çok çabuk yorulan ve zaman zaman baygınlık geçiren Zehra'yı hastaneye götürdüklerinde, kalbinin delik olduğunu öğrendiklerini söyledi. 
Aksaray'daki doktorların Zehra'yı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiğini dile getiren Mohammad, şunları kaydetti: 
''Burada yapılan başarılı bir operasyonla Zehra'nın kalbindeki delik kapatıldı. Kızım artık çok sağlıklı. Türkiye bizim en büyük dostumuz. Zehra Türk doktorları sayesinde yaşıtları gibi koşup, oynayabilecek. Kızımın sağlığına kavuşması bizi çok sevindirdi. Zahra sürekli 'baba ben de koşmak istiyorum. Arkadaşlarımla artık oyun bile oynayamıyorum' diyerek ağlıyordu.'' 
KALBİNDEKİ DELİK BAŞARIYLA KAPATILDI
Zahra'nın ameliyatını gerçekleştiren SÜ Meram Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sarıgül, Zehra'nın kalbinde delik ve akciğerine giden damarda darlık tespit ettiklerini belirtti. 
Zahra'nın yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatla yeniden sağlığına kavuştuğunu ve taburcu edildiğini ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti: 
''Yetişkinlere göre çocukların ameliyatında risk daha büyük oluyor. Zehra için de bu risk söz konusuydu. Aynı ameliyatla hem deliği kapattık hem de akciğerdeki rahatsızlığı giderdik. Bundan sonra tüm hayatını normal idame ettirebilir, spor aktivitelerinde bulunabilir. Gayet sağlıklı bir çocuk haline geldi. Hastamızın bu patolojisini yaptığımız ameliyatla düzelttik.'' 
Sarıgül, yurt dışından kendilerine başvurular olduğunu, bundan sonra da yabancı uyruklu hastaları tedavi etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.