Afad Kbrn Ekibi, Macar Başkonsolosluğu'nda Kimyasal Temizlik Başlattı

Afad Kbrn Ekibi, Macar Başkonsolosluğu'nda Kimyasal Temizlik Başlattı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AFAD KBRN ekibinin, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen zarf nedeniyle inceleme ve kimyasal temizlik başlattığını duyurdu.AFAD Başkanlığı’ndan yapıla açıklamada, “Bugün...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AFAD KBRN ekibinin, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen zarf nedeniyle inceleme ve kimyasal temizlik başlattığını duyurdu.

AFAD Başkanlığı’ndan yapıla açıklamada, “Bugün sabah saatlerinde Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan gelen bir zarfın açıldığı ve zarftan sarı toz çıktığı ihbarı AFAD’a ulaştı. AFAD İstanbul İl Müdürlüğü’nden AFAD KBRN ekibi olay mahalline intikal etti. Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ulaşan AFAD KBRN ekibi, olay yerinde bulunan şahıslar ile ortamın dekontaminasyon (kimyasal temizlik) işlemine başladı. Alınan numuneler, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı'na ulaştıracaktır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla ülke genelinde AFAD KBRN ekiplerine gerekli bilgilendirme yapılmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.