Afad, Gazze’ye 3 Bin 500 Yardım Kolisi Gönderdi

Afad, Gazze’ye 3 Bin 500 Yardım Kolisi Gönderdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze’ye 3 bin 500 kolilik insani yardım paketi gönderdi. Yardımlar Gazze’ye ulaştırmak üzere Tel Aviv’de Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine teslim edilecek. AFAD, İsrail’in Gazze’ye...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze’ye 3 bin 500 kolilik insani yardım paketi gönderdi. Yardımlar Gazze’ye ulaştırmak üzere Tel Aviv’de Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine teslim edilecek.

AFAD, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından zarar görenlere insani yardım kolisi gönderdi. 3 bin 500 koliden oluşan 90 tonluk yardım kolileri Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir kargo uçağıyla Tel Aviv’e gönderildi. 2 AFAD personeli tarafından İnsani Yardım Hava Koridoru üzerinden Tel Aviv’e giden uçak, orada yükünü Gazze’ye ulaştırılmak üzere BM yetkililerine teslim edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD Basın Müşaviri Doğan Eşkinat, "3 Bin 500 koli yaklaşık 90 ton insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) iki tane arkadaşımız da Tel Aviv’e kadar refakat edip, emanetleri Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine teslim ettikten sonra tekrar yurda geri dönecekler. 11 Ağustos Pazartesi günü İnsani Yardım Hava Koridoru’ nun açılmasından sonra AFAD çalışmalarına başladı ve 4 yaralı tahliyesi başlattık. Aynı gün 3 bin 500 kolilik insani yardım kolisini de Gazze’ye gönderdik. 13 Ağustos günü 18 yaralı ve 15 refakatçi Ankara’ya geldi ve tedavilerine başladık. Bugün de 3 bin 500 koli ve 2 AFAD görevlisini gönderiyoruz. Ayın 19’unda da kalan 4 bin koliyi de göndermeyi planlıyoruz." dedi.

Yardım kolilerinin içinde ton balığı, kavurma et, barbunya, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi ve süt tozu gibi hemen tüketile bilen gıdalardan oluşuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.