Adnan Polat yönetimi devrildi

Adnan Polat yönetimi devrildi

G.Saray yönetimi idari açıdan ibra edilmeyince Polat dönemi resmen bitmiş oldu


Galatasaray Kulübü'nde merakla beklenen Mali Genel Kurul, saat 10.00 itibariyle başladı ve yaklaşık 9 buçuk saat sürdü. G.Saray yönetimi mali açıdan ibra edilirken idari açıdan ibra edilmedi. Sarı-kırmızılı kulübün yeni tüzüğüne göre yönetim idari açıdan ibra edilmediği için 30 gün içerisinde seçimli genel kurula gidilecek. Mevcut yönetimden kimse aday olamayacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen mali kongrede Adnan Polat yönetimi, ilk olarak oy çokluğuyla mali yönden ibra edildi. Ardından gerçekleştirilen idari ibra oylaması sonrasında, genel kurul divanı, oy çokluğuyla ibra edilmediğini duyurdu. Bunun üzerine başkan Adnan Polat itiraz ederek, sayım yapılmasını isterken, üyelerin çoğunluğu, “İstifa, istifa” temposu tuttu.

Yapılan itiraza rağmen Türker Arslan başkanlığındaki genel kurul divanı, ilk açıklanan kararı kabul etti.

Yönetimin idari bakımdan ibra edilmemesi sonucunda tüzük gereği 30 gün içinde seçimli genel kurul toplantısının yapılması gerekiyor.

Daha sonra gerçekleştirilen oylamada Denetleme Kurulu da ibra edildi.

İBRA OYLAMASI ISTIRABA DÖNÜŞTÜ

İbra oylamasının kapalı yapılması için verilen önerge, genel kurul divanını ve üyeleri uzun süre meşgul etti.

Salondaki yoğun kalabalık nedeniyle önerge oylanamazken, genel kurul divan başkanı Türker Arslan, ilginç bir uygulamayla sayım yapma yöntemini seçti.

İlk olarak önergeyi reddedenler salonda kalırken, karşı olan üyeler salon dışına çıkarıldı. Salonda kalanların oyları sayıldıktan sonra bu grupla salon dışındakiler yer değiştirdi ve tekrar sayım yapıldı.

Önerge, 674'e karşı 871 oyla reddedilirken, birçok üyenin bu uygulamaya tepki göstermesi dikkat çekti.

Türker Arslan, daha sonra aynı yöntemi ibra oylamalarında da kullanmak isteyince tepkiler arttı ve tüm üyeler salondayken oylamalar gerçekleştirildi.

İŞTE POLAT YÖNETİMİNİ DÜŞÜREN O MADDE

Galatasaray Kulübü'nün yeni oluşturulan tüzüğünde, “Kulüp başkanı ve yönetim kurulunun görevleri” başlığı altında yer alan 87,22. maddesi, “Genel Kurul'ca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama (ibra) durumunda en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak” şeklinde hüküm içeriyor.

POLAT TEŞEKKÜR ETTİ

En son kürsüye çıkan Adnan Polat, "Bugün alınan kararlar inşallah G.Saray'ı önümüzde günlerde sıkıntıya sokmaz. Herkese katılımı için teşekkür ediyorum." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.