Adliye Duvarına 'Yolsuzluk Tapeleri Montaj Değildir' Tabelasını Astılar

Adliye Duvarına 'Yolsuzluk Tapeleri Montaj Değildir' Tabelasını Astılar

CHP Kocaeli Gençlik Teşkilatı, yolsuzluk tapelerinin doğruluğunun ispatlanması ve buna rağmen yargının harekete geçmemesi nedeniyle adliye binası önünde eylem yaptı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da adliye duvarına...

CHP Kocaeli Gençlik Teşkilatı, yolsuzluk tapelerinin doğruluğunun ispatlanması ve buna rağmen yargının harekete geçmemesi nedeniyle adliye binası önünde eylem yaptı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da adliye duvarına 'Yolsuzluk tapeleri montaj değildir' tabelasını astı.

CHP Kocaeli Gençlik Teşkilatı üyeleri, yolsuzluk tapelerinin doğruluğunun ispatlanması ve buna rağmen yargının harekete geçmemesinden dolayı Kocaeli Adliyesi önünde toplanıp yolsuzluklara karşı eylem yaptı. Teşkilat üyeleri, "Recep amcaya sözümüz var, hesabını soracağız", "Bu halk AKP'yi sıfırlayacak" pankartları ile "17-25 Aralık haftası yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun" dövizleri açtı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da eyleme katılarak adliye önünde açıklama yaptı. Yıldız, "17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyasına hepinizin de bildiği gibi savcı takipsizlik kararı verdi ve bir gecede 53 kişiyi bu davadan sıyırdı ve beraat ettirdi. İşte tam da bugünlerde TBMM'de kurulan soruşturma komisyonunda, komisyona bir dosya geldi. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi şunu söyledi, '17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasıyla ilgili sunduğu komisyona dosyada, ses kayıtlarıyla kayıt arasında yani tapeler arasında bir uyumsuzluk yoktur. Bu tapeler gerçektir. 2 bin 593 kelime incelenmiştir, bu kelimelere ne bir ekleme vardır, ne bir çıkarma vardır. Bu tapeler Türk milletinin izlediği, gördüğü gibi tamamıyla gerçek tapeler, gerçek ses kayıtlarıdır' dedi. Bunu CHP söylemedi, CHP'nin bir kurumu söylemedi. Bunu devletin Adli Tıp Kurumu raporu, devletin bir kurumu söyledi. Ama o savcı çıktı bunlara rağmen takipsizlik kararı verdi. 53 kişiyi bu davadan ayırdı." diye konuştu.

Yıldız, Ermenek'te yaşanan maden kazasına ve sonrasında yaşanan olaylara da dikkat çekti. Yıldız, ölen madencinin babasına gönderilen kara lastiğe tepki gösterdi. Yıldız, "İşte bizim yoksulluğumuzun sebebi sistemdir. AKP'nin yandaşlarıdır. AKP'nin hırsızlarıdır."diye konuştu.

Yıldız konuşmasının ardından Kocaeli Adliyesi'nin girişine, " 'Yolsuzluk tapeleri montaj değildir' tabelasını astı. Yıldız, tabelayı çivilemek istedi ancak polis buna izin vermedi. Yıldız, bunun üzerine tabelayı kolona yapıştırdı. Tabelada, yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra indirildi. CHP'liler eylemin ardından dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.