Adliye Çalışanları: Adaletin En Son Tecelli Ettiği Yer Adalet Bakanlığı

Adliye Çalışanları: Adaletin En Son Tecelli Ettiği Yer Adalet Bakanlığı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde hakim ve savcılara yapılacağı açıklanan bin 155 liralık zamma, adliye çalışanları balon patlatarak tepki gösterdi. Adliye çalışanları yaptıkları açıklamada, "Adalet Bakanlığı'nda...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde hakim ve savcılara yapılacağı açıklanan bin 155 liralık zamma, adliye çalışanları balon patlatarak tepki gösterdi. Adliye çalışanları yaptıkları açıklamada, "Adalet Bakanlığı'nda adalet sadece isminde var. Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığı'dır." diyerek adalet talep etti.

    Adalet Büro Sen ve Büro-İş sendikalarına üye yaklaşık 200 adliye çalışanı ortak basın açıklaması yaparak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tarafından açıklanan hakim ve savcılara yapılacak olan 1155 liralık zammı protesto etti. Bayraklı Adliye Sarayı Sosyal Tesisler önünde toplanan 2 sendikaya üye adliye çalışanları, 'Yargı çalışanlarına sahip çıkacak bakan aranıyor', 'Hakim savcıya zam var personele yok', 'Adalet Bakanlığı değil hakim ve savcılar bakanlığı', 'Biz de varız' yazılı pankartlar taşıdı.

    Adliye çalışanları, nöbet ücretleri ve fazla mesai ücretlerinin ellerinden alındığını, maaşlarına yapılacak iyileştirmenin bütçe yetersiz olarak kabul edilmediğini, yeniden klavye sınavına tabi tutulmak istendiklerini, eğitim nedeniyle mazeret tayinlerimiz kaldırıldığını, bunların hepsine sabrettiklerini, ancak isteyince istedikleri kişilere astronomik rakamlarda zam yapıldığına şahit olduklarını vurguladı.

    Hakim ve savcılara yapılacak zamma karşı olmadıklarını ancak adalet istediklerini belirten Adalet Büro Sen İzmir İl Başkanı Talha Baysem, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaklaşık 2 ay önce temmuz ayında yapmış olduğu basın açıklamasında hakim ve savcılar ile birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıkladığını fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarını düşündüğünü, personele zam yapılması halinde diğer kurumdaki memurların da isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirterek tarihi bir gaflete imza attığını söyledi. Baysem, “Temmuz ayında vaat ettiniz, eylül ayında çark ettiniz. Temmuz ayındaki vaadinizin 10 Ağustos'ta yapılan seçime yatırım olduğunu, siyasetin kirli bir oyundan ibaret olduğunu herkese gösterdiniz. Bu kirli oyunu sadece sizler oynamıyorsunuz. Sizden önceki bakanlar da bizlere seçim öncesi bir takım vaadlerde bulundu, seçim sonrası ortadan kayboldu. Bizler sizin kirli siyasetinizde piyon olarak kullanılmaktan yorulduk artık. Adı adalet olan bir bakanlıkta çalışan ama en çok adaletsizliğe maruz kalan personel kesimi kimdir ? Öncelikle bunların cevabını verin, sonra biz sizin bizlerin bakanlığı olduğunuza inanalım. Bizler bugüne kadar şunu gördük. Adalet Bakanlığı'nın adalet sadeci isminde var. Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığı'dır. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz.” diye konuştu.

    Büro-İş sözcüsü Soner Sönmez de, “Son derece güç koşullarda fedakarca görev yapan yargı çalışanları tarihte hiç bu kadar sahipsiz, hiç bu kadar kimsesiz bırakılmamıştır. Yargı çalışanları ekonomik, sosyal, fiziki zorluklara karşı karşıya görev yapmaktadır. Bununla birlikte, adında 'Adalet' bulunan bakanlığın, yargıyı sadece hakimler ve savcılardan ibaret görmesi kabul edilemez.” diye konuştu.

    Adliye çalışanları daha sonra yapılan haksızlığı balon patlatarak protesto etti. Çalışanlar daha sonra görevinin başına döndü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.