Adese şivliliğe hazır

Adese şivliliğe hazır

Konyadaki Adese ve Adesemler, şivlilik gününde çocukları çok sevindirecek çikolatalar, gofretler ve diğer tüm şivlilik ürünlerinde büyüklerin de yüzünü güldürecek fiyatlar sunuyor.

Millî ve manevi değerlerin şehri Konya’mız, değerlerin, akşamında Regaib Kandili’nin idrak edileceği 25 Mayıs’taki Şivlilik Günü’ne hazırlanıyor. Çocuklar, şivlilik gününü heyecan ve sevinçle beklerken, ailelerde bu özel güne hazırlık yapıyor. Şekerler, bisküviler, çikolatalar bir köşeye hazırlanıyor veya alışveriş hazırlığı yapılıyor. Bir taraftan da bişi malzemeleri yavaş yavaş tezgâhlara çıkıyor. Kısacası Konya’da bugünlerde içten içe bir şivlilik seferberliği yaşanıyor. Şivlilik dönemlerinde özel reyonlar kurarak tüm şivlilik ürünlerini bir araya getirmeyi bir gelenek hâline getiren Adese ve Adesem mağazaları, bu özel gün için bol çeşidi bir arada, yine indirimli fiyatlarla sunuyor. Konyalılar, şivliliğin en gözde ürünleri çikolata, bisküvi, şekerleme, gofret ve çerezlerdeki indirimli fiyatlara büyük ilgi gösteriyor; şivliliğin heyecanı ilk önce Adese ve Adesemlerde yaşanıyor.

Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler, şivlilik gününün millî ve manevi değerlerin hâlâ büyük bir coşkuyla yaşatılması anlamında büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Konya’mıza has bu özel gün, çocukların sevindiği, küçüklerle büyüklerin kaynaştığı, hediye etmenin ve paylaşmanın mutluluğunu tüm şehrimizin yekpare bir şekilde yaşandığı bir gün. Şivlilik ürünleri İç Anadolu Bölgesi’ndeki Ankara, Aksaray veya Karaman gibi şehirlerde değil, Konya’da daha çok talep görüyor. Şivlilik döneminde şivliliğe konu olan ürünlerin satışları Konya’da ortalama 17 kat artış gösteriyor. Konya’da şivliliğin ne büyük bir coşkuyla kutlandığı ve hazırlıkların boyutu da sanırım bu rakamla daha iyi anlaşılacaktır.

Biz de, bu güne özel olarak hazırlanıyor, aileler şivlilik ürünlerini bol bol alabilsinler, çocukları sevindirsinler, bu geleneği yaşatsınlar istiyoruz” dedi. Özeskiciler, Şivlilik Günü’nde Adese poşetleriyle şivlilik toplayan çocukları görmekten duyduğu mutluluğu da ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.