Adem Esen’in “Mal, Mülkiyet ve Piyasa” adlı kitabı çıktı

Adem Esen’in “Mal, Mülkiyet ve Piyasa” adlı kitabı çıktı

Selçuklu Belediye Başkanı Doç.Dr. Adem Esene ait Mal, Mülk ve Piyasa adlı eser İslam Kalkınma Bankası tarafından yayın hayatına kazandırıldı.

Eser, resmi dili İngilizce, Arapça, Fransızca olan ve merkezi Cidde’de bulunan İslam Kalkınma Bankasınca yayınlanan İlk Türkçe eser olma özelliğine sahip bulunuyor. 
Kitabın içeriğinde yer alan altı ayrı bölümde mal kavramı, ahlaki açıdan mal, mülkiyet ve mülkiyet kazanma sebepleri, üretim faktörleri mülkiyeti, iktisadi faaliyetlerde amaç, (maslahat) mülkiyetin sınırlanması ve malın korunması, piyasa ve fiyat konuları yer alıyor. 
Takdim yazısında kitabı hazırlama amacını açıklayan Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen “Kitapta, iktisat biliminin temel konusu olan mal, bunun insanla ilişkisi, mülkiyet ve malların tedavülünün sağlandığı yer olan piyasa ile fiyat konusunda İslam iktisadı ile konvansiyonel iktisat karşılaştırması yapılmıştır” dedi. İslam iktisadı alanında yapılan çalışmalar için bu konunun özgün olduğuna inandığını ifade eden Esen, kavramsal analizleri bile girift olan mal, mülkiyet ve piyasa kavramlarının incelenmesinin zorluğuna da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.