Aday adaylıkları hızlandı

Aday adaylıkları hızlandı

24. dönem TBMMde milletvekili olmak isteyenler milletvekilliği aday adaylıklarını açıklamaya başladı

Resmi kurumlardan istifaların son gününde en fazla başvurunun yapıldığı adres ise AKP oldu.

12 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için siyasi partilere başvurular başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın 24. dönem milletvekili genel seçimine ilişkin seçim takvimini belirlemesinin ardından başvuru süreçleri daha hızlandı. Muhalefet partilerinden ziyade en fazla başvuru Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)’ye yapıldı. Takvimin belirlenmesinin ardından ilk üç günde Türkiye genelinde AKP’ye 3 bine yakın kişi milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. 2007 genel seçimlerinde 4 bin 500 civarında aday başvurusu yapılan AKP’de bu dönem 5 bine yakın aday başvurusu bekleniyor. Fakat ilk üç günde 3 bine yakın başvurunun olduğu düşünüldüğünde 14 Mart’a kadar 10 bin başvurunun olması muhtemel gibi görünüyor. Adaylık başvuruları ise 14 Mart Pazartesi saat 17.00’ya kadar devam edecek.
SİYASİ PARTİLERDE MİLLETVEKİLİĞİ ADAY ADAYLIĞI HEYECANI
Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular hızlandı. 2007 de olduğu gibi en fazla başvuru ise yine Ak Parti’de yaşanıyor. Bu güne kadar CHP’den Konya milletvekili olabilmek için İl Başkanı Orçun Güney Çalık, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Demirci, İl Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Üstündağ, İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Balık, Akşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Kasım Özer, Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Topbaş daha önce görevlerinden istifa ederek aday adaylıklarını açıklamıştı. Dünde Hürriyet Olgun CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Ak Parti’den Abdullah Ağralı, Abdi Parlak ve Eczacı Kasım Çakır aday adaylıklarını açıklamıştı. 14 Mart 2011 tarihinde adaylık başvurularının sona ermesi nedeniyle milletvekili aday adaylıkları bir bir açıklanmaya başlandı. DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, AKP Konya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi olan Ziya Özboyacı, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ak Parti eski İl Başkanı Faruk Dügen, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Kavuş, Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Koordinasyon Daire Başkanı Ceyhan Yalçın, İlahiyat Fakültesi İslam tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu ve Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolakoğlu da adaylıklarını düzenledikleri toplantıyla açıkladı.  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Vekili İlhan Yerlikaya, Av. Harun Karagözoğlu ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik’in de bugün düzenleyecekleri basın toplantısıyla Ak Parti’den aday adaylıklarını açıklaması bekleniyor.
FARUK DÜGEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Adalet ve Kalkınma Partisi eski Konya İl Başkanı Faruk Dügen, 2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili Adaylığı için müracaatta bulundu. Dügen, “AK Parti saflarında hizmet etmekten her zaman onur duyuyorum” dedi. Faruk Dügen, “AK Parti iktidarı Türkiye için dönüm noktası olmuştur. Kurulduğu günden bugüne halkımızın büyük teveccühünü kazanan AK Parti, yaptığı hizmetlerle ülkemizi layık olduğu değere ulaştırmıştır. Bu noktada Kurucu Yönetiminden, İl Başkanlığına kadar her kademesinde görev yaptığım partimden 2011 milletvekilliği seçimlerinde Milletvekilliği adaylığına talip oldum. Allah girdiğimiz bu yolda bizleri mahcup etmesin” dedi. AK Parti döneminde Konya’nın rüya olarak nitelendirdiği sayılamayacak kadar çok hizmetlere kavuştuğunu belirten Faruk Dügen, şunları kaydetti: “Konya Ovası Projesi, AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirildi. Ulaşımda eğitimde, sağlıkta büyük yatırımlar yapıldı. Konya bugüne kadar hiçbir hükümet döneminde kavuşamadığı yatırımlara, AK Parti döneminde kavuşmuştur. Mesele proje üretmek değil, üretilen projenin hayata geçirilmesidir. Önceki hükümetler döneminde olduğu gibi seçim öncesi verilen vaatler, seçim öncesinde kalmamış, hepsi gerçekleşmiştir.”
ÖZBOYACI: SİYASETE YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİM
AKP İl Başkan Yardımcısı Ziya Özboyacı, de milletvekilliği için AK Parti’den aday adayı olduğunu belirterek partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ak Parti’ye Konya adına yeni bir soluk getirebilmek amacıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. AK Parti’nin kuruluş sürecinde bulunmasının nedeninin AK Parti’nin sahip olduğu fikriyatla paralel düşüncelerini hayata geçirme arzusu olduğunu aktaran Özboyacı, “Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde 12 Eylül referandumu ile özgürlükler artarken, yargı reformu ile de Türkiye’de yepyeni bir dönem başladı. Ülkemizin son 8 yılda kat ettiği mesafeyi çok önemsiyorum. Bu süreçte,  6 önemli seçim yaşandı. Türkiye’nin büyük dönüşümünde, bu seçimlerin katkısı büyük oldu. Önümüzdeki seçimlerde de halkımızın teveccühü ile inşallah yine başarılı bir seçim yaşayacağız. AK Partinin iktidar yürüyüşüne destek olmak üzere yöneticiliğini yaptığım, ekonomik, sosyal ve sivil toplum kuruluşlarından edindiğim tecrübelerim parlamento çatısı altında Konya’ya, Konyalı hemşerilerimize hizmet etmek arzusundayım” dedi. Özboyacı, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Treni’nin yakın zamanda seferlere başlayacak olmasının, Mavi Tünel çalışmaları, Bağbaşı Barajı projesinin tamamlanmak üzere olması, bölünmüş yolların büyük bir kısmının tamamlanmış olmasının ileriki süreçte Konya’nın kalkınması yönünde yapılacak daha büyük projelerin teminatı olduğunu da aktardı.
TEFTİŞ KURULU BAŞKANI DA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
2011 genel seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu belirten Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Kavuş da, görevinden istifa ettiğini söyledi. Siyasete Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulan AK Parti’yle başladığını ifade eden Mustafa Kavuş, “2001–2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptım. Siyasi tecrübelerimi 2003–2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürdüm. 2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına getirildim. Bu noktada tecrübelerimi ve projelerimi hayata geçirmek için Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” diye konuştu.
GÜMRÜKLER DAİRE BAŞKANI YALÇIN’DA ADAY
Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Koordinasyon Daire Başkanı Ceyhan Yalçın, Konya'dan milletvekili aday adaylığı için istifa etti. 12 Haziran'da yapılacak Genel Seçimlerde Konya'dan milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Yalçın, başvurusunu AK Parti Genel Merkezi'ne yaptı. 1991 ile 2001 yılları arasında çeşitli bakanlıklarda müşavir ve özel kalem müdürlüğü görevlerinde bulunan Yalçın, 10 yıldan bu yana Gümrük Müsteşarlığı’nda çeşitli birimlerde daire başkanlığı ve genel müdür Yardımcılığı yapmıştı.
HÜRRİYET OLGUN CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Uzun yıllar devletin çeşitli kademelerinde görev yapan ve en son SGK Başmüfettişliği görevini sürdürürken istifa eden Hürriyet Olgun, CHP Konya milletvekili aday adaylığını açıkladı. Konya Bozkır doğumlu olan Hürriyet Olgun, Konya’nın sorunlarını yakından bildiğini, bu sorunların çözümü noktasında çeşitli çalışmaları ve projeleri bulunduğunu ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerde Milletvekili olması halinde Konya’nın sorunlarını meclise taşıyacağını ve takipçisi olacağını belirtti.
DP’DE ALAGÖZ VE KILINÇEL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
DP Selçuklu İlçe Başkanı Durmuş Alagöz de düzenlediği basın toplantısında milletvekili aday adayı olmadığını milletvekili adayı olduğunu kaydetti. DP’den milletvekilliği için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Durmuş Alagöz, ilçe başkanlığı görevini Cihan İskender’e devretti. Türkiye’nin DP’ye ihtiyacı olduğunu belirten Alagöz, partisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İttifak tartışmalarına değinen Alagöz, “1971’den itibaren DP’de siyaset yapıyorum. 16 Mayıs 2009 yılında DP’ye tekrar döndüm. Ve Sayın DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk zamanında genel idare kurulu üyeliğine seçildim. DP Tansu Çiller, Abdullah Ağar ve Süleyman Soylu zamanlarında baraj altında kaldı. Bugün ittifak söylentileri var. DP ittifak yapmadan Meclis’te yer almalıdır. Ben ittifaka karşı değilim. Fakat artık siyaset rayına oturması gerekiyor. Seçmen kendi partisine oy vermeli. Fakat ben ittifak olsa da olmasa da milletvekilliği için adayım. Amacım tabanı kuvvetlendirmek ve yerel seçimlere daha iyi bir şekilde partinin hazırlanmasını sağlamaktır” dedi. 28 Şubat dönemiyle ilgili de ilgili de açıklamada bulunan Alagöz, şunları kaydetti: “28 Şubat bir darbe değildir. Ayrıca 28 Şubat kararları cumhurbaşkanı, sivil ve askeri kanadın yer aldığı MGK’da ele alınmıştır. Hükümette 118 gün sonra istifa etmiştir. Fakat ben tüm darbelere karşı olduğum gibi 28 Şubat’a da karşıyım. Keşke o süreçte hiç yaşanmamalıydı.” Toplantıda Alagözle birlikte Atilla Kılınçel de milletvekilliği için partisindeki görevinden istifa ettiğini aktardı.
AKADEMİSYENLER DE MİLLETVEKİLİ İÇİN ADAY
Selçuk Üniversitesinde de bazı akademisyenler milletvekilliği için aday adaylıklarını açıkladı. İlahiyat Fakültesi İslam tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu ve Meram
Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolakoğlu da milletvekili aday adayı olduklarını açıkladı.
ZORLU: AK PARTİ’YLE BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞANACAK
İlahiyat Fakültesi İslam tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantıda görevinden istifa ettiğini belirten Zorlu, adaylık açıklamasını memuriyeti nedeniyle son günlere bırakmak zorunda kaldığını söyledi. “Konya Türkiye’de önemli bir şehir, Türkiye ise Dünya’da önemli bir ülke” diyen Zorlu, şöyle konuştu: “Konya’da doğup büyümüş ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerini bir vesileyle ziyaret etmiş biri olarak Konya’nın değerini biliyorum. Dünyanın farklı ülkelerinde akademik görev yapmış biri olarak ta ülkemin değerini biliyorum. Ak Parti hükümeti sayesinde hem doğduğum topraklardaki hem de ülkemdeki değişime bizzat şahitlik ettim. Bu değişimin getirdiği heyecanla siyasete girmeye karar verdim. Siyasetin hakkıyla yapıldığı takdirde büyük değişimlerin sağlanabileceğini ispat eden Ak Parti saflarında yer almaktan onur duyuyorum” dedi. Zorlu, milletvekilliği adaylığı için ön seçim kararının genel merkezin takdirinde olduğunu belirterek. Adayların ise temayül yoklamasıyla belirleneceğini söyledi.
ÇOLAKOĞLU: KONYA’YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolakoğlu, milletvekili olmak için görevinden istifa etti. Ak Parti’den Milletvekili aday adayı olacak olan Çolakoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “ Hazreti Mevlana’mızın şehrinde hizmet ediyor olmaktan duyduğum memnuniyetin tarifi mümkün değildir. Dünyanın en yüksek teknolojisiyle donatılmış ilk tüp bebek ünitesini Konya ya kazandırdığımızda, yakın dostlarımızla ‘inşallah bir gün Cenab-ı Hak bu şehre sağlıktaki ve diğer yatırımlardaki arzumuzu siyaset alanına taşıyarak daha büyükleri hizmet etmeyi nasip eder’ demiştik. En temel hedefimiz doğru yerde doğru liderle en doğru hizmette bulunmaktır. Bunun için dünyanın hayranlıkla takip ettiği, ülkemizi ve bölgemizi Ak Parti iktidarlarıyla dünyanın en önemli ülkesi ve bölgesi haline getiren ve daha da ileri götürmeyi hedefleyen Sayın Başbakanımızla, aynı çatı altında hizmet etmek istemekteyim. Konya’yı TBMM en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.