Adaptesk Projesi Bu Kez Paydaşlara Anlatıldı
Manisa’nın da aralarında bulunduğu 8 pilot ilde başlatılan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması (ADAPTESK) Projesi’nin paydaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (MESOB) yapıldı. Proje ile esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Manisa’da 3 bin 500 esnaf ve sanatkara eğitim verilecek.
Başta Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olmak üzere; Manisa, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın iş birliği ile uygulanmaya başlanan ADAPTESK Projesi kapsamında MESOB Konferans Salonu’nda Manisa’daki paydaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MESOB Başkanı Hasan Geriter, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız, ADAPTESK Projesinin Teknik Destek Ekibi Kilit Uzmanı Liesl Muench, paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birliğe bağlı oda başkanları katıldı.
PROJEYE SAHİP ÇIKILMALI
Açılış konuşmasını yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Özellikle paydaşlarımızın bulunduğu bir birlikteliği yaşıyoruz. Buraya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün zor bir işi yapıyoruz. Biliyorsunuz bizim kesimimizde, Türk toplumunda bu tip toplantılara ktılmak, bilgi alışverişinde bulunmanın zaman açısından ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugünkü birlikteliğimizde zamanı iyi değerlendirme açısından kısa adıyla ADAPTESK olan projemizin tanıtım toplantısına katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu toplantıda Türkiye’nin Avrupa Birliği Projesi olan ADAPTESK projesinde bizzat TESK’in de içinde bulunduğu ve destek verdiği ve aldığı bir proje. Türkiye’de 8 ilimizde bu proje uygulanmakta ve bu 8 il içinde Manisa da bulunuyor. Bu proje 8 ilde 23 ay boyunca bir çalışma programı yürütülecek ve bu çalışma kapsamında 23 bin 250 tane üyemiz eğitilecek. Bu proje kapsamında Manisa’da ise 3 bin 500 üyemizin eğitilmesi planlanıyor. Sadece bizim değil paydaşlarımızla birlikte sizlerin bu projeye sahip çıkması, eğitime katkı vermesi ve desteklemesi son derece önemlidir. Manisa’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
İKİ TEMEL FAALİYET ALANI
Başkan Geriter’in ardından ADAPTESK Projesinin Teknik Destek Ekibi Kilit Uzmanlarından biri olan Liesl Muench, katılımcılara ADAPTESK projesi hakkında sunum yaptı. Toplantının amacını sıralayan Muench, “Projenin 23 aylık bir süreci var ve 2015 yılının temmuz ayında başladık projeyi yürütmeye. Projenin faydalanıcı kurumu TESK ve onunla birlikte tüm oda ve birlikler. Proje bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor. Almanya ve Türkiye ortaklı bir proje. Projenin iki temel faaliyet alanı var. Bunlardan bir tanesi ikinci alan aslında projenin en önemli konusunu oluşturuyor. Çünkü toplamda 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın eğitilmesini planlıyoruz. İkinci faaliyet alanı ise odalara birliklere ve federasyona yönelik.” şeklinde konuştu.
Muench açıklamasına şöyle devam etti:
“Projeyle, esnaf ve sanatkarların ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesi, projenin esnaf ve sanatkar için yarattığı sonuç ve etkilerin değerlendirilmesi, esnaf ve sanatkarların profesyonel kurumlar ve KOSGEB, İŞKUR gibi diğer paydaşlar tarafından sunulmakta olan hizmetlere ilişkin farkındalığının arttılması amaçlanıyor. Ayrıca kayıtlı istihdam ve istihdam teşviklerine ilişkin farkındalığın arttırılması ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi çalışanların istihdam edilmesine ilişkin farkındalığın arttırmayı amaçlıyoruz.”
TESK’e bağlı odalar, birlikler ve eğitim danışmanlık merkezleri aracılığıyla; 8 ilde 23 ay boyunca farklı sektörlerdeki 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum ve yeteneklerinin arttırılacağını belirten Muench, projeyle sürdürülebilir eğitim ve danışmanlık modelinin oluşturulacağı ve ülke genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.