Adana'da 10 lira, Konya'da 40 lira! Karpuz fiyatlarında fırsatçılık

Adana'da 10 lira, Konya'da 40 lira! Karpuz fiyatlarında fırsatçılık

Türkiye genelinde en çok zam gelen ürünler listesinde meyve ve sebzeler de yer alıyor. Vatandaş evine mutfak alışverişi yaparken hesap kitap yapıyor. Son olarak Adana'da 10 lira olan karpuzun Konya'da 40 lira olması tartışma konusu oldu.

Türkiye genelinde ekonomik krizin etkileriyle alım gücü düştü. Eskiden market alışverişini tereddüt etmeden yapan vatandaş şimdilerde hesap kitap yapar oldu. Tasarrufun yöntemlerini araştıran vatandaşlar böylece ev bütçesini korumaya çalışıyor.

adana-karpuzu.jpg

Son yıllarda en çok zam meyve ve sebzelere geldi. Öyle ki tarlada 5 lira olan bir ürün markette 30 lira olabiliyor. Bu kadar fiyat farkının neden ortaya çıktığını vatandaş merak ediyor. Son olarak Adana'da havaların erken ısınmasıyla karpuz hasadı da erken başladı.

adana-karpuz-2.webp

Bu yıl verimin iyi olduğunu belirten üreticiler tarladan satış fiyatının ise 10-12 lira olduğunu belirtti. Tabi bu fiyat vatandaşa ulaşana dek zirveyi görebiliyor. Konya'da bazı manavların ve marketlerin yüksek satış fiyatlarına vatandaş tepki gösteriyor. Adana'da kilosu 10 lira olan karpuz Konya'da 40 liraya satılabiliyor. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaş yetkililere denetimin artırılması hususunda talepte bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi