Adana sel altında

Adana sel altında

Adana'da şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, araçlar mahsur kaldı, su altında kalan caddeler adeta nehire dönüştü.

Adana kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.Şehir merkezindeki ana caddeler ve ara sokaklarda bazı araçlar, yağışın oluşturduğu su birikintileri içerisinde kaldı mahsur kaldı.Belediye ekiplerinin, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde su baskını olan ev ve iş yerlerinde tahliye çalışmasına başladığı belirtildi.Bu arada kent merkezinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalı da, aşırı yağışlar nedeniyle taşma noktasına geldi, yetkililer tarafından tedbir aldığı öğrenildi.

EVLERİNİ SU BASAN ANNE VE ÇOCUKLARI BOTLA KURTARILDI

Adana'da şiddetli yağışlardan dolayı evlerini su basan anne ile 5 çocuğu, Cankur ekipleri tarafından botla kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, 6 ay önce İsmail Berberoğlu, böbrek yetmezliği çeken oğlunun tedavisi için ailesiyle birlikte Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Adana'ya taşındı.



Huzurevleri Mahallesi Mavi Bulvar ile TAG Otoyolu arasındaki çukurda bulunan tek katlı eve taşınan İsmail Berberoğlu ile eşi Damla, çocukları Mehmet, Bilal, Hatice, Ali ve bebekleri Umut ile burada yaşamaya başladı.İki hafta önce baba İsmail Berberoğlu, karıştığı bir kavgadan dolayı cezaevine girdi.

CAN KURTARAN İMDADA YETİŞTİ

Anne ile çocuklarının birlikte yaşadığı ev ise, bugün sabah yağan şiddetli yağmurdan dolayı su baskınına uğradı. Ev sular altında kalınca, Damla Berberoğlu, dama çıkarak komşularına seslenip yardım istedi.Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Cankur ekipleri, ailenin imdadına yetişti.

Ekipten bir kişi, evin damına çıkıp giriş kapısını açtı. Daha sonra eve botla yanaşan ekipler, önce Umut bebek ile Mehmet, Hatice ve Ali'yi alıp karaya çıkardı. Ekipler daha sonra anne ile böbrek yetmezliği tedavisi gören Bilal'i botla kurtardı.

Komşularının sahip çıktığı Damla Berberoğlu, konuşmak istemedi.Berberoğlu ailesinin komşuları her yağmurda burayı su bastığını ve bu evde yaşayan insanların mahsur kaldığını belirterek, evin yıkılması gerektiğini söyledi. 

SAĞANAK YAĞIŞI GÖREN BAŞKAN CANLI YAYINI TERK ETTİ

Adana'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken yağış sırasında bir televizyon kanalının programına konuk olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar canlı yayını terk ederek ekiplerinin başına gitti.Adana'da sabah başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Rögarların taşması ve su birikintisi nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı. Yağışın meydana geldiği sabah saatlerinde ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yerel bir televizyon kanalının programına konuk oldu.

Yağışın başlaması ile birlikte program yetkilileri son dakika bilgisini iletmesi üzerine Başkan Karalar, tüm belediye faaliyetlerini durdurarak ekipleri ASKİ'ye yardım etmeleri için yönlendirdi.Yağışın devam etmesi vatandaşları mağdur etmeye devam ederken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar program yapımcısı ve izleyicilerden özür dileyerek programdan ayrılmak istediğini söyledi.

Vatandaşların yağmur nedeniyle mağdur durumda kaldığını belirten Karalar, kendisinin de ekiplerin başına gitmesi gerektiğini söyleyerek programdan ayrıldı.Programdan ayrıldıktan sonra belediye ekiplerinin başına giden Başkan Karalar, başta fen işleri olmak üzere tüm ekipleri Adana Büyükşehir Belediyesi kontrolünde çalışmalara dahil ettirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.