Adana Btü'de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Adana Btü'de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (BTÜ) 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başladı. Dönem başlangıcı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, nitelikli öğrenci yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi....

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (BTÜ) 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başladı. Dönem başlangıcı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, nitelikli öğrenci yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı, TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert’in verdiği açılış dersiyle başladı. Ders öncesi Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Daha sonra üniversitenin Yeşiloba Yerleşkesi'nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ersoy, 3 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen büyük aşama kaydettiklerini belirtti. Yüzde 100 İngilizce eğitim verdiklerini ifade eden Rektör Ersoy, Türkiye7deki en kaliteli beş yabancı diller okulundan birisine sahip olduklarını anlattı.

    Her bölüme 5’i yabancı 25 öğrenci kontenjanla eğitim verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ersoy, bu aşamadan sonra niteliğin ön plana çıktığını vurguladı. Kendi teknolojinizi yapmanız için kaliteye gitmek gerektiğini söyleyen Ersoy, "Bu nedenle sadece diploma vermek değil, mezun verirken öğrencimizin sektöre hazır olmasını, ulusal ve uluslararası rekabet etmesini istiyoruz. Bunun için 2 yılda İngiltere’nin Leeds Üniversitesi ile inşaat mühendisliği ve uluslararası finans alanında ortak diploma anlaşması yaptık. Öğrencilerimiz dördüncü yıllarını Leeds Üniversitesi’nde okuyacak." ifadelerini kullandı.

    Bölgede endüstride, sanayide eksik olan testlerle ilgili akreditasyon sağladıklarını anlatan Ersoy, bir ay içerisinde laboratuvar akreditasyonu yapacaklarını duyurdu. Ersoy ayrıca, kampüs için yarın son noktanın konulacağını, valilikteki son imzaların ardından 2 yıl içerisinde yeni kampüse taşınacaklarını söyledi.

Vali Mustafa Büyük ise üniversite eğitiminin geleceği şekillendirme açısından en önemli, hayati eğitim dönemlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Bu eğitimin bir rekabet, yarış içinde geçmesinin kaliteyi de artırdığını dile getiren Vali Büyük, "Adana BTÜ; gelecekte daha önemli noktalara gelecek. Bunun yarış içinde gerçekleşmesi bize mutluluk veriyor. Üniversitemize ilimizin bütün kurumlarının imkânları açıktır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaşadığımız çağda yer altı kaynakları olan ülkeler değil, eğitimi öne çıkaran, demokrasiyi iyi inşa edip, hukuku kendine ilke edinen ve akıl ve bilimi kendine rehber edinen ülkelerin refah toplumlarını inşa ettiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından ise TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk dersi verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.