Adalet Partisi’nin kuruluş yılı unutulmadı

Adalet Partisi’nin kuruluş yılı unutulmadı

Demokrat Parti Selçuklu İlçe Başkanı Durmuş Alagöz Adalet Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeni ile yazılı basın açıklaması yaptı.

Adalet Partisi’nin (AP) 11 Şubat 1961’de Ankara’da emekli Orgeneral Ragıp Gümüşpala ve 9 arkadaşı tarafından kurulduğunu belirten Alagöz, Adalet Partisi’nin genel olarak milliyetçilik, şahsiyetçilik, köycülük, ıslahatçılık gibi birlik ilkelerine dayalı bir parti olarak kurulduğunu söyledi. AP’nin kurulduğu yıl içerisinde sadece bir ilde kurduğu teşkilat ile seçimlere katıldığını vurgulayan Alagöz, “Kurulduğu ilk yıl girdiği seçimlerden büyük bir başarı elde etti.  Millet Meclisi’ndeki 450 üyelikten 158’ini aldı ve ayrıca çoğulculuk sisteminde uygulandığı Cumhuriyet Senatosu’nda 150 üyelikten 70’ini kazandı” dedi.
Alagöz, Ragıp Gümüşpala’nın ölümü üzere boşalan AP’nin Genel Başkanlığına 1964’de Süleyman Demirel’in seçildiğini ifade ederek, “Süleyman Demirel’in parti başkanlığına seçildikten sonra AP 1965’de yapılan genel seçimlerde geçerli oyların yüzde 59’unu alarak 240 Milletvekili çıkararak tek başına iktidar oldu. Ve Türkiye’de iğneden ipliğe ne varsa o dönem yapılmıştır. Kalkınma, istihdam, üretim, enerji, okullar, barajlar, imam hatip okulları, ilahiyat fakülteleri Demirel başkanlığında gerçekleştirilmiştir” diye konuştu. Alagöz, Adalet Partisi’nin 50. kuruluş yılında AP’ne hizmet etmiş mensupların hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet sağ olanlara ise Allah’tan hayırlı ömürler diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.