Adalet Bakanı Sadullah Ergin: İstikrarın Kadrini Kıymetini Bilmek Gerekiyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: İstikrarın Kadrini Kıymetini Bilmek Gerekiyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin 11 yıllık istikrar sonunda altyapısını yeniden kurduğunu ve büyüyen bir çizgi yakaladığını belirterek, "Bu istikrar süreci Türkiye'de gözle görülür ilerlemeleri getirdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin 11 yıllık istikrar sonunda altyapısını yeniden kurduğunu ve büyüyen bir çizgi yakaladığını belirterek, "Bu istikrar süreci Türkiye'de gözle görülür ilerlemeleri getirdi. Bunun kadrini kıymetini bilmek gerekiyor." dedi.

Bakan Sadullah Ergin, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı. AK Parti milletvekilleri ile Reyhanlı Belediyesi önündeki çadıra gelen Bakan Ergin, Reyhanlı'nın son yıllarda alması gereken hizmetleri aldığını, çünkü bunu hak ettiğini söyledi. Ergin, "Reyhanlımız son yıllardaki afetten sonra kısa sürede toparlandı. Hem kendi yaralarını sardı ve hem de bu tür acı karşısında nasıl durulması gerektiğini Hatay'a, Türkiye'ye ve dünyaya gösterdi. Reyhanlıların bu alicenap yapısı, sabrı ve tevekkülü her türlü takdirin üzerindedir. Bu yaklaşımınıza teşekkür ediyorum. Sonsuz saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Bulunulan coğrafyada Türkiye'nin her zaman güçlü olması gerektiğini vurgulayan Ergin, "Türkiye ne zaman istikrarlı bir süreç yakaladıysa, ayağını yere sağlam basarak siyasi istikrarıyla, onun getirdiği ekonomik istikrarıyla, toplum huzuruyla büyümeye kalkınmaya devam etmiştir; ne zaman da çekişmelere düşmüşse, istikrarı kaybetmişse maalesef hep geriye gitmiştir, küçülmeye devam etmiştir. Onun için son 11 yıldır Türkiye'nin yakalamış olduğu siyasi istikrar ve buna dayalı olarak oluşan ekonomik istikrar Türkiye'mize de Hatay'ımıza da Reyhanlı'ya da çok önemli neticeler getirdi." sözlerini kaydetti.

Türkiye'nin 11 yıllık istikrar sonunda altyapısını yeniden kurduğunu ve 11 yıldır büyüyen bir çizgi yakaladığını sözlerine ekleyen Ergin, şöyle devam etti: "Bir yıl hariç bu süre içerisinde Türkiye hep büyüdü. Dünyada Çin'den sonra en hızlı büyümeyi yakalayan ülke Türkiye oldu. Dünya ikincisi olduk ve ikinciliğimiz devam ediyor. Bunun kadrini kıymetini bilmek gerekiyor. Yakalamış olduğumuz bu istikrar süreci Türkiye'de gözle görülür ilerlemeleri getirdi."

Türkiye'nin bir uçtan bir uca bölünmüş yollarla bezendiğini, barajlarla hava alanları ile donatıldığını ifade eden Ergin konuşmasına şöyle devam etti: "Hızlı trenlerimiz sefere başladı. 150 yıllık hayalimiz Avrupa ile Asya'yı denizin altından birleştiren Marmaray projesi bitti. 29 Ekim'de hayata geçiyor. 150 yıllık bir proje hayata geçiyor. Pekin'den başlayıp Londra'ya varan İpek Yolu kesintisiz bu proje sayesinde devam edecek. Artık boğazlardan denizin altından raylı sistemle geçilecek. Yakında lastik tekerli geçişler için de ayrı bir tünel daha projelendiriliyor. Hatay ve Reyhanlı'da bu gelişmelerden nasibini alıyor. Reyhanlı kısa süre önce bir patlama yaşadı. Belediye binası çok kısa sürede yenilenerek modern hale geldi. Bunun yanında kaymakamlık ve adliye sarayı da yapıldı. Reyhanlı fazlasını hak ediyor."

Adalet Bakanı Ergin daha sonra Reyhanlı Barajı'ndan söz ederek, barajın devreye girmesi ile hem toprakların değer kazanacağını ve hem de bol ürün alınacağını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.