Acıpayam'da Dr. Tahir Kutsi Makal Ve Edebiyat Günleri Düzenlendi

Acıpayam'da Dr. Tahir Kutsi Makal Ve Edebiyat Günleri Düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR), Acıpayam Kayakamlığı ve Belediyesi işbirliğiyle 1999'da vefat eden Acıpayamlı yazar Dr.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR), Acıpayam Kayakamlığı ve Belediyesi işbirliğiyle 1999'da vefat eden Acıpayamlı yazar Dr. Tahir Kutsi Makal adına, "Dr. Tahir Kutsi Makal ve Edebiyat Günleri" düzenlendi. Acıpayam Meslek Yüksekokulu konferans salonundaki programa Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Okul Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, Müdür Yardımcısı Tolga Bakırtaş, YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Mithat Makal, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, Makal ailesi ve sevenleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkanı Makal, Tahir Kutsi Makal'ın kardeşi olması, onun anılması ve edebiyata olan katkısından dolayı büyük sevinç duyduğunu söyledi: "Burada onu anlatmayacağım. Onu, iyi tanıyan arkadaşları yaşadıkları anılarıyla anlatacaklar. Ben bu gecenin düzenlenmesinde katkıda bulunan Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve çalışma arkadaşlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum."

Ardından kürsüye çıkan Müdür Tok ise, "Bir memlekette ekonomik anlamda çok üst seviyelere ulaşabilirsiniz ama çağdaş toplum olmak, gelişmiş toplum olmak ekonomik anlamdaki çok yüksek seviyelere ulaşmakla olmaz. O memlekette yazan çizen yoksa, düşünen yoksa, fikir üreten yoksa o memleketin ileri bir toplum olma, ileri bir ülke olma şansı yoktur." dedi.

Başkan Şevkan da Acıpayam için çok özel bir gün olduğunu ifade ederek, "Hocamızı rahmetle anıyorum. Bizler onun şiirlerini okuduğumuzda kendimizi buluyoruz. Onun yazdığı eserlerde herkes kendini bulabiliyor. Bugün buradaki toplanmamızın amacı, Tahir Kutsi Makal adı altında edebiyat günlerini başlatmak. İnşallah bu ilk olup önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaymakam Kalkar, böyle bir etkinlik içinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yaklaşık üç ay önce Mithat Bey bize, böyle bir program düzenlemeyi arzu ettiklerini bildirmişlerdi. Biz de bundan çok büyük bir memnuniyet duyacağımızı, Acıpayam’ın böyle bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu belirtmiştik. Acıpayam'ın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Dr. Tahir Kutsi Makal adına düzenlenen bu kültür edebiyat günlerinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Makal'ın şiirleri okundu, onunla ilgili hatıralar anlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.