Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 112 Hizmetlerini Tanıtıyor

Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 112 Hizmetlerini Tanıtıyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bulunan Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından, "Yaşamak İstiyorum" konulu bir konferans düzenlendi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bulunan Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından, "Yaşamak İstiyorum" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa 112 İl Ambulans Başhekimliği'nde görevli Sağlık Memuru Mehmet Karagöz ve Tekniker Emrah Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili M.Hilmi Coşkun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zühtü Dağtekin, Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Başdoğan, Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Enver Kemaneci, Okul Aile Birliği Başkanı Adile Bozdoğan, öğretmen ve öğrencilerle projeye sponsorluk yapan işletmeci Şenay Arslan katıldı.

Denizli 112'yi tanıtmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Sağlık Memuru Karagöz, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere 112 Acil Sağlık hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgi verdi. Karagöz, "Karşılaştığımız kaza ve diğer olaylarda, hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğuna bakılmaksızın derhal 112 Acil'i bilgilendirmeniz gerekir. Bu, zaman ve kaynak israfıyla birlikte can ve mal kayıplarını da azaltacaktır." dedi.

Okul Müdürü Başdoğan ise başlattıkları projenin amacının, ilçedeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 112 hizmetlerini tanıtmak, duyarlılıklarını arttırarak acil durumlarda 112'ye nasıl ulaşabileceklerini öğretmek olduğunu söyledi. Başdoğan, "Tanıtım konferansımızı, ilçedeki tüm okullarda yapacağız. Doğal afetlerin ve kazaların oldukça sık görüldüğü ülkemizde, acil hastalanma ve yaralanma hallerinde bilgisizlik ve ihmalle uygun olmayan taşıma şartlarından kaynaklanan ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması için acil sağlık hizmetlerinin yeri ve önemi oldukça büyüktür." şeklinde konuştu. Ahmet Başdoğan ayrıca proje kapsamında, 4 Nisan ile 7 Mayıs 2014 arasında Acıpayam genelinde "Benim Dünyamda 112" konulu ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası slogan yarışmaları düzenlediklerini duyurdu. Dereceye girenlerin, 12 Mayıs'ta Acıpayam Devlet Hastanesi konferans salonunda törenle ödüllendirileceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.