Acılar unutulabilir mi?

Acılar unutulabilir mi?

Zümrüt Apartmanı'nın çöküşünün 8. yılında Zümrüt zedeler yine enkaz alanında bir araya gelerek dualar okudu

Zümrüt Apartmanı'nın çöküşünün 8. yılında Zümrüt zedeler yine enkaz alanında bir araya gelerek dualar okudu. Zümrüt'te yakınlarını kaybedenler, yaşanan bu acının unutulmasının mümkün olmadığını söyledi
2 Şubat 2004'te Kurban Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde çöken Zümrüt Apartmanı'nın çöküşünün üzerinden 8 yıl geçti. Fakat zümrüt zedeler, halen ilk günkü acıyı yaşıyor. Ailesini, akrabalarını, arkadaşlarını yaşanan bu büyük faciada kaybedenler dün Zümrüt Apartmanı'nın enkazının bulunduğu alanda bir araya gelerek, enkaz alanına çelenk ve karanfil bıraktı.
Konya Çiçekçiler Odası Başkanı İsmail Dikici yaptığı açıklamada 2004 yılında büyük bir acı yaşandığını ve bu acının halen devam ettiğini bildirerek, "Dernek olarak burada hayatını kaybeden vatandaşlarımız için her yıl Zümrüt faciasında hayatını kaybedenler için bir araya gelip, dualar ediyoruz. Bu acıyı unutamıyoruz, unutmamız da mümkün değil. Faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Her geçen yıl sayımız azalsa da facianın yıldönümünde anma programları yapmaya devam edecek ve bu acıyı hatırlatacağız" ifadelerini kullandı.
Zümrüt Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden Durmuş Ateş de, "Şimdiye kadar Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu hayatını kaybedenleri hep hatırlayan ve kamuoyunun da bu acı olayı hatırlamasını sağlayan Konya Çiçekçiler Odası'na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşanan büyük acı unutulmadı. Birçok Zümrüt zede aynı acıları tekrar yaşamamak için buraya gelmek istemiyor. Fakat yılda bir de olsa buraya gelmesi gerekenler gelmiyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi başkanlarını bırakın, belediyeden onları temsilen bir yetkili dahi gelmiyor. Üstelik her yıl böyle bir organizasyon yapacağımızı onlara da bildiriyoruz. Konya'nın her alanda gelişmiş bir il olduğunu söylüyoruz. Fakat gelişmişliğin göstergeleri arasında bu enkaz bulunmuyor. Bize bir kooperatif kurun yardımcı olacağız dediler. Kooperatifi kurduk. Bizim istediğimiz bu enkaz alanının küçük bir anıt olarak değerlendirilmesidir" diye konuştu.
2004 yılında Zümrüt Apartmanı çöktükten sonra yapılan arama kurtarma ekibinin başında bulunan Konya Dağcılık, Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Cem Canbaz da çöken apartmanın geride yetim ve öksüz kalmış çocuklar ile evlatlarından ayrılmış olan ana - babalar bıraktığını söyledi. Canbaz, "Faciada hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına yüce Allah'tan sabır diliyoruz" dedi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.