Acil servis hizmete girdi

Acil servis hizmete girdi

Teknolojik ve modern alt yapısıyla Türkiye'nin sayılı tıp fakültelerinden biri olan Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, acil hastaların tedavisinde önemli bir eksikliği daha gidererek Acil Tıp Anabilim Dalı'nda hasta kabulüne başladı.

Acil Tıp Kliniği, 12 yataklı ilk bakım ünitesi, 3 yataklı travma, 3 yataklı resüsitasyon, 5 yataklı yoğun bakım ve 11 yataklı gözlem üniteleri ile hizmet verecek. Klinikte 2 öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi, 9 hemşire ve 10 personel görev yapıyor.

1 YILDA 80 BİN HASTA
Gerek modern dizaynı, gerekse teknolojik alt yapısıyla Acil Servis Kliniği'nin emsallerine göre oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Hastanemiz açıldığı günden bu yana kentimizin oldukça önemli bir nüfusa ve hasta potansiyeline sahip bölgesinde hizmet vermektedir. Yeni bir hastane olmamıza rağmen şimdiden klinik ve polikliniklerde 80 bini aşkın hastaya hizmet sunuldu. Eksik ünitelerimizin de hizmete açılması ile bu sayının çok daha yukarılara tırmanacağını düşünüyor ve tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
"ACİL HASTALARIMIZI GERİ ÇEVİRMEYECEĞİZ"
Gerekli tüm şartları oluşturmadan acil servisi hizmete açmak istemediklerini, bu nedenle tüm ayrıntıları titizlikle takip ederek eksiklikleri giderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Şahin, "Özellikle durumu acil olan hastalarımızın 1 saniyesi bile bizim için çok kıymetli. Şimdi gerekli şartlar sağlanmış modern, teknolojik imkâna sahip, doktoruyla, hemşireyle ideal bir servis oluşturduk. Artık acil vakalı hastalarımızı geri çevirmeyeceğiz. Umuyorum ki bundan sonra hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vereceğiz." şeklinde konuştu.
EKSİKLİKLER HIZLA GİDERİLİYOR
Üç bin araçlık otopark ile helikopter pistinin de çok yakında hizmete gireceğini müjdeleyen Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise şunları söyledi: "Daha da önemlisi gerek öğretim üyesi seçiminde gerekse idari ve firma kadrolarının tespitinde çok titiz davranarak, uyumlu, meslek etiğine sahip, güler yüzlü, anlayışlı ve saygılı bir topluluğun fakültemizde oluşturulmasına çalıştık. Uyum içinde gerçekleştirilen çalışmalar şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Kalan eksik kısımların da tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor. Şu anda 934 yatak kapasitemiz mevcut olup, en kısa sürede tam kapasite ile hizmet vermek için gün sayıyoruz."
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.