Açığı vergi kapatır

Açığı vergi kapatır

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz Vali Osman Aydını ziyaret etti. Aydın, cari açığın kapanmasında en önemli etkenin alınan veriler olduğunu söyledi

Kamuoyuna vergi bilincinin oluşturulması amacı ile 1990 yılından beri geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası’nın yirmincisi bu yıl da 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikler Vergi Dairesi Başkanı ve beraberindeki heyetin Vali Osman Aydın’ı makamında ziyareti ile devam etti.
‘DEVLETİN EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI VERGİLERDİR’
Vergi Haftasını kutlayan Vali Osman Aydın, devletlerin ayakta durabilmesi ve sağlam bir ekonomiye sahip olabilmesi için gelir kaynaklarına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Gelir kaynaklarının en önemlisi vergi gelirleridir. Bir ülkenin gelirlerinin arasında, vergi gelirlerinin miktarı ne kadar fazla ise cari açık miktarı da o kadar azalmaktadır. Devlet vatandaşından topladığı gelirler ile vatandaşına kamu hizmetlerini sunabilmektedir” dedi. Özellikle kayıt dışı ile mücadelenin önemini ifade eden Vali Aydın, “Kayıt dışı aynı zamanda haksız rekabet ve haksız kazanca sebep olmaktadır. Onun için vatandaşların tüm gelir ve giderleri kayıt altına alınmalı. Kayıt altına alındığında adil vergilendirme sistemi kendiliğinden gerçekleşmiş olacaktır” diye konuştu.
VERGİ, BİLİNCİ TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMALI
Konya Vergi Dairesi Başkanı  Sıtkı Aksöz de, verginin sadece maliyecilere bırakılmayacak kadar önemli bir konu olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz özellikle kayıt dışı ile mücadeleye vurgu yaptı. Sayın Başbakanımızın genelgesi ile kayıt dışıyla mücadelede bir stratejik eylem planı oluşturuldu. Kanunlar ne kadar mükemmel olursa olsun, vergi idaresi ne kadar etkin çalışırsa çalışsın, eğer vergi bilinci tüm toplum kesimlerine ulaşmamışsa istenilen hedefe ve başarıya ulaşmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Vali Osman Aydın’ı ziyaretten sonra basın mensupları ile bir araya gelerek hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Vergi Dairesi Başkanı Aksöz, bugün Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’na, Ticaret Odası’na, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne, Sanayi ve Ticaret Odası’na ile Ticaret Borsası Başkanlığı’na ziyaretlerde bulunacak.
Hafta etkinlikleri kapsamında yarın ise Saat 10.00’dan itibaren meslek odaları ile diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinin kutlamaları kabul edilecek. Aynı gün saat 14.00’da Konya’da en çok istihdam sağlayan ilk 10 kuruluşa plaket verilecek.
Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz 26 Şubat Perşembe günü yapılacak etkinlikleri de şu şekilde sıraladı: “Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu, Konya Çimento Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Mustafa Hotamışlı İlköğretim Okulu ziyaret edilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen resim ve şiir yarışmasında Konya’da ilk 3’e giren bu okullardaki öğrencilere plaket ve hediyeleri verilecek.”
27 Şubat Cuma günkü etkinlikler kapsamında Dr. İsmail Işık Huzur Evi ve Çocuk Esirgeme Kurumu ziyaretleri ile devam edeceğini bildiren Sıtkı Aksöz, aynı gün akşam Vergi Dairesi personeline yönelik ödül töreni ve konser programı yapılacağını da duyurdu.
Etkinliklerin son gününde ise masa tenisi final maçı ve ödül töreninin ardından, futbol turnuvası final maçı ve ödül töreni gerçekleştirilecek.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.