"AB'ye alınan 13 üye Türkiye ile kıyaslanamaz"

"AB'ye alınan 13 üye Türkiye ile kıyaslanamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 12 yılda AB'ye giren 13 ülkenin Türkiye ile kıyaslanamayacağını söyledi.

İktisadi Kalkınma Vakfı'nın "50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri" Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin büyümek için uzun uğraşlar verdiğini, AB'ye son 12 yılda alınan 13 ülkenin Türkiye ile mukayese edilemeceğini söyledi:

AB'YE ALINAN 13 ÜYE TÜRKİYE İLE KIYASLANAMAZ

"12 yıl önce iktidara geldiğimizde hiçbir fasıl yoktu. Biz bunun için yoğun uğraşlar verdik. Bu süre içerisinde birçok üye AB'ye katıldı. Son 12 yılda Avrupa'ya alınan 13 üyenin Türkiye ile mukayese edilecek yanı yoktur."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

AB BU SORUNU ÇÖZEMEMİŞTİR

Türkiye’nin önünü kesmek için olmadık yollara başvurdular. Neler demediler ki? İmtiyazlı ortaklık, Türkiye’nin inancı bizimle uyumlu değil. Müzakere sürecinde bizi ilerleme kaydedelim diye çırpınırken haritada Avrupa Kıtası'nı gösterdiler.

Madem önem veriyorsun, bir an önce fasılları aç ki, Türkiye dönüşüm gerçekleştirsin. Ankara'da Nabucco ile sözleşmeleri imzaladık. Buna rağmen parasal sorunu çözmesi gereken AB bu sorunu çözememiştir.

YENİ TÜRKİYE HEDEFİMİZ AB'DEN AYRI DEĞİL

Türk akımına AB ülkesi hayır deyince Rusya Federasyonu geldi bizimle konuştu biz de değerlendirebiliriz dedik ve görüşüyoruz. Bölgedeki hadiseler ve tehditler karşısında Türkiye ve AB beraber hareket etme mecburiyetinde. Bizim yeni Türkiye hedefimiz asla AB'den ayrı değildir.

Bu arada sanat dünyamızın acı kaybı Zeki Alasya'ya rahmet temennilerimi sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.