Ablasının böbreği ile yeniden hayata tutundu

Ablasının böbreği ile yeniden hayata tutundu

4 yıldır diyalize giren 37 yaşındaki Hayriye İncegöz, ablası 42 yaşındaki Ayşegülün böbreğinin birisini vermesi ile yeniden hayata tutundu

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 36 yaşındaki Hayriye İncegöz,  ablası Ayşegül İncegöz böbreğini vermesi ile sağlığına kavuştu. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı, ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini ifade ederken iki kardeşin de sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Şırnak’ın Güçlükonak beldesinde bir sağlık ocağında görev yapan 36 yaşındaki Hayriye İncegöz, görev yaptığı Şırnak’tan 2 ayda bir yakınlarının da bulunduğu Konya’ya gelerek diyaliz tedavisi aldığını söylerken ablasının böbreğinin birisini vermesi ile tüm acılarının sona erdiğini söyledi. Hayriye İncegöz, 69 yaşındaki Neziha İncegöz’ün kendisine böbreğini vermek istediğini ancak annesindeki kansızlık hastalığı nedeniyle böbreğinin alınamadığını söyledi. Yapılan tetkikler sonunda kendi dokularının ablasının dokuları ile de uyuştuğunu ve ablasının böbreğinin birini kendisine vermek istediğini öğrendiği zaman büyük bir sevinç yaşadığını söyleyen Hayriye Açıkgöz, “Ablasının teklifi karşısında hem sevinip hem de üzüldüm. Bana önce annem sonra da ablam sağlığım için umut verdi. Ablama bu fedakarlığı nedeniyle müteşekkirim. Ne yapsam onun hakkını ödeyemem.  Şuan çok mutluyum. Ablam sayesinde artık diyalize girmeden güzel bir hayat yaşayacağıma inanıyorum” dedi.
Abla Ayşegül İncegöz ise kardeşine böbreğini verirken bir an bile tereddüt yaşamadığını belirterek, “Kardeşim 4 yıldır diyalize giriyordu.  Şırnak’ta laborant olarak çalıştığı için tedavi sürecinde Konya’ya gelip gitmesi zor oluyordu. Böbreğimi kardeşime vererek onu bu çileden de kurtarmış oldum. Çok mutluyum.  Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarına da teşekkür ederim” diye konuştu,
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı, ameliyatın başarılı geçtiğini, 2 kardeşin de sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.  Abla İncegöz’ün sol böbreğini alarak Hayriye İncegöz’e taktıklarını belirten Prof. Dr. Tavlı, “Operasyon yaklaşık 2 saat sürdü her iki hastamızın da ameliyat öncesi ve sonrası durumları gayet iyi.  Organ naklinin yaygınlaşması en büyük arzumuz” diyerek organ bağışına tüm vatandaşların destek vermesini istedi.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.