Abdullah Gül mal varlığını neden açıklamıyor?

Abdullah Gül mal varlığını neden açıklamıyor?

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın Abdullah Gül’ün basın müşaviri olduğu tarihte malvarlığı ile ilgili kendisine ‘Ahmet, sakın bunu bir daha gündeme getirme’ talimatı verdiğini 4 Aralık 2011 tarihinde yazdığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın bugün köşesinde Yeniçağ gazetesinin usta yazarı Ahmet Takan’ın arşivlerde kalmış bir yazısını ortaya çıkardı. Takan 4 Aralık 2011’de yazdığı yazısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mal varlığını neden açıklamadığına dair önemli bir anısını anlatıyordu.

Takan, Abdullah Gül’ün basın müşaviri olduğu günlerde mal varlığına dair şu talimatı aldığını söylüyordu: ‘Ahmet, sakın bunu bir daha gündeme getirme’…

Erbakan’ın yargılanıp ceza aldığı Abdullah Gül’ün ise Cumhurbaşkanlığı düştükten sonra bu davadan yargılanıp yargılanmayacağının tartışıldığı şu günlerde ortaya çıkan bu yazı dikkat çekti.

İşte Soner Yalçın’ın bugünkü köşesinde yer verdiği Ahmet Takan’ın o yazısı:

Ahmet Takan yazdı:

“Yıl 2002 Ekim ayı.

Abdullah Gül ile baş başayız. Daha seçimler bile yapılmamış. Basın müşaviriyim. O zamanlar kimsenin bilmediği yalnızca 2-3 kişi ile paylaşılan gelişmelere vakıfım. Gül, ‘Ahmet, seçimlerin ardından Başbakan olunca ilk yapacağım iş basın toplantısı düzenleyerek tüm mal varlığımı açıklayacağım. Türkiye’de Başbakan olduğu gün mal varlığını açıklayan ilk Başbakan olacağım. Bunu da düzenli olarak tekrarlayacağımı duyuracağım. Her politikacının mal varlığının daha şeffaf olarak bilinmesi için yasal çalışma yapacağım. Ona göre hazırlıklarını yap’ dedi. Gün geldi, aynen dediği gibi Abdullah Gül Başbakan oldu. Ben de önceden aldığım talimatın gereği Başbakan Gül’e, ‘mal varlığı ile ilgili basın toplantısını ne zaman yapıyoruz’ diye sordum. Aldığım cevap çok kısa ve net oldu; ‘Ahmet, sakın bunu bir daha gündeme getirme’…” (Yeniçağ, 04.12.2011)

Tarih: 18 Kasım 2002.

Abdullah Gül Başbakan oldu.

Mal varlığını açıklamadı.

Tarih: 28 Ağus­tos 2007.

Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu.

Mal varlığını açıklamadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.