ABD'deki güçlü ekonomik aktivitenin dolara talebi artırması emtia piyasasını baskıladı

ABD'deki güçlü ekonomik aktivitenin dolara talebi artırması emtia piyasasını baskıladı

Geçen hafta pirincin fiyatı yüzde 7,7, soya fasulyesi yüzde 6,1, nikel yüzde 5,7, mısır yüzde 5,1, buğday yüzde 4,7, çinko yüzde 1,8, şeker yüzde 1,7 ve kurşun yüzde 1,4 düşüş kaydetti.

ABD'de devam eden güçlü ekonomik aktivitenin dolara olan talebi artırması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarını sürdürebileceğine yönelik öngörülerle emtia piyasasındaki satış baskısı devam ediyor.

Emtia piyasasındaki düşüş eğilimi geçen hafta da sürdü.

Geçen hafta, ABD'de borç limitinin yükseltilebileceğine yönelik beklentiler, haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklenenden fazla azalması, Philadelphia Fed İmalat Endeksi'nin beklentilerin üzerinde gelmesi ve tahvil faizlerindeki yükseliş doları güçlendirdi.

Ülkede devam eden güçlü ekonomik aktivitenin dolara olan talebi artırması ve Fed'in faiz artırımlarını sürdürebileceğine yönelik öngörülerle emtia piyasasındaki satış baskısı devam ediyor.

ABD'de iş gücü piyasası ve enflasyonda yavaşlama eğilimi ortaya çıkmasına karşın bunun istenilen seviyede olmaması, Fed'in gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizlikleri beslerken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fed'in yıl sonuna kadar kısıtlayıcı para politikası duruşunu sürdürmesinin beklendiğini, faiz oranını gelecek yılın başlarına kadar düşürmesinin pek mümkün olmadığına inanıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.