Ab Bakanı Bağış: Bazı Çıkışlarımız, Bizim Müzakere Taktiklerimizdendir

Ab Bakanı Bağış: Bazı Çıkışlarımız, Bizim Müzakere Taktiklerimizdendir

AB Bakanı Egemen Bağış, ülkenin çıkarlarını korumak, imajını dışarda güçlü göstermek çabası içinde olduğunu belirterek "Bazı çıkışlarımız, bizim müzakere taktiklerimizdendir.

AB Bakanı Egemen Bağış, ülkenin çıkarlarını korumak, imajını dışarda güçlü göstermek çabası içinde olduğunu belirterek "Bazı çıkışlarımız, bizim müzakere taktiklerimizdendir." dedi. İlerleme raporlarında zaman zaman Türkiye'ye haksızlıklar yapıldığını dile getiren Bağış, "İlerleme raporu sonuçta Türkiye'nin fotoğrafını çekmeye çalışmıştır. Her fotoğrafta olduğu gibi odaklanma sorunu yaşanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Türk Akreditasyon Kurumunun bütçe görüşmeleri tamamlandı. Soruları cevaplayan AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecinin yeni olmadığına dikkat çekti.

Kendisinin AB'nin bakanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin AB'den sorumlu bakanı olduğuna dikkat çeken Bağış, ülkenin çıkarlarını korumak, imajını dışarda güçlü göstermek çabası içinde olduğunu vurguladı. "Bazı çıkışlarımız, bizim müzakere taktiklerimizdendir." diyen Bağış, Türkiye'de çok iyi işler yapıldığını ifade etti.

AB üyesi ülkelerin hepsinden daha fazla reformları gerçekleştiren ülke olduğunu belirten Bağış, "Bu sene kendi ilerleme raporumuzu yine kendimiz yazacağız. Siyasi bir işbirliği neticesinde zaman zaman ülkemize haksızlık yapılmaktadır. Bu sene geçen yıllara göre çok daha nötür olmuştur ama hala bazı haksızlıklar olmuştur. Bu sene ve bundan sonrada kendi ilerleme raporumuzu yazmaya devam edeceğiz. AB konusunda bütün siyasi partilerin emeği vardır. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Doğru, yerinde eleştiriler olduğu gibi haksızlık yapıldığı eleştiriler de bulunduğunu anlatan Bağış, "İlerleme raporu sonuçta Türkiye'nin fotoğrafını çekmeye çalışmıştır. Her fotoğrafta olduğu gibi odaklanma sorunu yaşanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakanlık sayısı azalmasına karşın bir bakanlığın AB'ye ayrılmasının bu konudaki kararlılığı gösterdiğinin altını çizen Bağış, bugüne kadar bu milletten dayatmayla bir çakıl taşı dahi alınmadığını vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kıbrıs sorununa yönelik sözlerini hatırlatan Bağış, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Bağış'ın hak ve özgürlükler konusundaki gelişmeleri anlatmasının ardından MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Sayın Bakan Ne mutlu Türk'üm diyemiyoruz." dedi. Bakan Bağış ise "İstediğinizi söyleyebilirsiniz, güvenceniz benim." karşılığını verdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Türk Akreditasyon Kurumunun bütçeleri kabul edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.