90 ülkeye ihracat yapan Konyalı firma 350 tonluk değirmen siparişi aldı!
Değirmen sektöründe üretiminin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç ederek 33 yıllık deneyimiyle hep ‘genç’ kalan Genç Değirmen, 90’a yakın ülkede kendini göstererek hedef büyütüyor. Genç Değirmen Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Mert Selek, Kazakistan’a son yaptıkları ihracatla ilgili konuştu. Selek, savaş, hastalık gibi küresel olaylarda öneminin daha da fazla anlaşıldığı gıda sektöründe yaptıkları değirmen ihracatının önemine vurgu yaptı.
‘FİRMAMIZI GÖRDÜLER, GÜVENLERİ ARTTI; YAPTIĞIMIZ İŞİ GÖRDÜLER, SAYGILARI ARTTI’
Yaptığı özverili çalışmalarla tüm dünyanın kapılarını aralayan Genç Değirmen, ihracat hacmiyle Türkiye’nin gururu oluyor. Kazakistan’ın Karağandı şehrine yapılan 350 ton kapasiteli un değirmeninin 2025 itibarıyla hizmete açılacağını ifade eden Selek, bu başarının aynı firma için ikinci bir ihracatın daha önünü açtığını dikkat çekti. Başarının her daim başarı getirdiğine olan inancıyla 2025 yılına aynı firmadan ikinci siparişi almanın mutluluğuyla başlayacaklarını aktaran Selek, “İlk olarak müşterilerimizi Konya’da ağırlamıştık. Firmamızı gördüler, bize olan güvenleri arttı; yaptığımız işi gördüler, işimize olan saygıları arttı. Son teknolojiyle donatılmış değirmenlerimizi anahtar teslimi olarak kullanım aşamasına kadar her türlü donanımıyla destekliyoruz. Aynı müşterimize ikinci 350 tonluk değirmenin yapımına da inşallah 2025 yılında ilk değirmenin teslimiyle birlikte başlayacağız.” diye konuştu.
HEDEF, TÜM DÜNYAYA KALİTEYİ GÖSTERMEK!
Sektördeki tecrübesiyle önemli bir marka haline gelen Genç Değirmen, kaliteyi müşterisiyle buluşturuyor. 14 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 30 bin metrekare üretim alanı, deneyimli kadrosuyla üretim tesisleri konusunda çözümler sunan Genç Değirmen, dünya çapındaki bayi ağı sayesinde emeğin mucizesini 90’a yakın ülkeye taşıyor. Üretiminin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç eden Genç Değirmen, dünya pazarındaki bu potansiyelini artırma hedefiyle yoluna devam ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Selek, “Hedefimiz tüm dünyaya Genç Değirmen’in kalitesini göstermek” diyor.
SEKTÖRE DEĞER KATIYOR
Genç Değirmen’in sektördeki gücünü ortaya koymak için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Selek, şöyle devam etti, “Genç Değirmen’in deneyimi, tasarımdan montaja kadar üretimin her aşamasında etkili çözümler sunan bir güç haline getiriyor. Üstlendiği 360’den fazla projeyi hatasız ve zamanında teslim etmenin gururu ile AR-GE departmanı yeni projeler üretmeye devam etmektedir. Benimsediğimiz toplam kalite felsefesi ile çalışanlarımızla birlikte hep daha iyisini hedefliyoruz. Makinelerimizin tam performans sunması için üretim kalitesine ek olarak satış sonrası destek gücümüzü de ekliyoruz. Genç Değirmen, sektöre değer katan bir güç-lider olma yolunda ilerliyor. Genç Değirmen, dünya pazarında payını arttırmak adına belirli hedefler ve stratejilerle yoluna devam ediyor, sektörün geleceğine güç katıyor.”
90’A YAKIN ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ
Genç Değirmen’in ihracat odaklı bir firma olduğunu, bu anlamda büyük başarılar elde ettiğini belirten Selek, “Genç Değirmen ihracat yapan bir firma. 90’a yakın ülkeye ihracat yapan bir firmayız. Ağırlıklı olarak Türki cumhuriyetleri ve Afrika pazarına çalışıyoruz. Yeni yeni Libya pazarına açıldık. Avrupa’ya da malzeme gönderiyoruz. Ama ağırlıklı olarak Türki Cumhuriyetleri ve Afrika pazarına çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
HEDEF TÜM DÜNYA!
İhracat potansiyelini artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Selek, şunları kaydetti, “Hedefimizde tüm dünyaya mal göndermek var. Ama bu hedef bizi zorluyor. Çünkü kalitesiz malzeme üreten birçok firma var. Bu durum bizi dünya pazarında olumsuz etkiliyor. Avrupa’da özellikle Türk malının kalitesiz olduğu düşünülüyor. İmajımız çok iyi değil genel olarak. Bu olumsuzluğu kırmaya çalışıyoruz. Biz Genç Değirmen olarak Avrupa standartlarında, dünya standartlarında iş yapıyoruz. Bunu bilen bizden ürün alıyor ama olumsuz algıyı kırmamız gerekiyor. Aslında bundan 20 yıl önce Türki Cumhuriyetleri’nde de böyle bir olumsuz algı varmış. Ancak orada bu algıyı yıkmışız. Avrupa’da da bu algıyı yıkmamız gerekiyor.”
Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.