90 ülkeden genç kampta buluştu

90 ülkeden genç kampta buluştu

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği, düzenlediği kamp ile 90 ülkeden 300 uluslararası öğrenciyi bir araya getirdi. Öğrenciler, kampta hem yorgunluk atıyor hem de kaynaşma sağlanıyor.

40 ülkeden 90 uluslararası öğrenci ile kış Gençlik ve Spor Bakanlığı Mersin Silifke 23 Nisan Liderler kamp alanında gerçekleştirilen kampa, Konya’da okuyan öğrenciler dışında Ankara, Afyon, Kırıkkale, Zonguldak, Bolu ve Manisa’da faaliyet gösteren UDEF’e bağlı derneklerin de öğrencileri katıldı. Kamp kapsamında sosyal ve sportif faaliyetler, kültürel etkinlikler, turnuvalar, geziler, eğitim seminerleri, film gösterimleri gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

300 ÖĞRENCİ KAYNAŞIYOR

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Konya Şube Başkanı Murat Aslan, kamp hakkında bilgiler verdi. Derneğin, dünyanın farklı ülkelerinden gelip Konya'da eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilere yönelik rehberlik, danışmanlık, eğitim ve yardım faaliyetleri yürüttüğünü belirtti. Kamp etkinliklerinin 11 Şubat’ta sona ereceğini dile getiren Aslan, “Sloganı 'Biz Bir Milletiz' olan İki Doğu İki Batı Derneği, yapmış olduğu faaliyetlerle ülkemizde okuyan misafir öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarına olanak sağlıyor. Bunu yaparken de eğitimini en az problemle tamamlayarak ülkelerine dönmelerini arzuluyor. Öğrencilerimizin, ülkemizle güçlü bağlar kurmalarını ve kardeşlik bilincini geliştirmelerini hedefliyoruz. 300 öğrenci büyük bir kaynaşma içinde. Birbirlerinin kültürlerini öğreniyorlar. ”

ÇOK KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYORUZ

Kampa katılan öğrenciler de şunları kaydetti: “Türkiye'ye gönlümüz rahat bir şekilde geldik. İki Doğu İki Batı Derneği sayesinde bizimle aynı duyguları yaşayan ve farklı ülkelerden gelen arkadaşlarımızla kaynaşma imkanı bulduk. Etkinliklerimiz yıl içerisinde çeşitli tarzlarda oluyor. Yoğun bir dönemi geride bıraktık. Kamp, bu anlamda rahatlamamıza sebep oldu. Çok keyifli vakit geçiriyoruz. Çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz.”

  EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.