9. Türkçe Olimpiyatları Seydişehir şöleni yapıldı

9. Türkçe Olimpiyatları Seydişehir şöleni yapıldı

Türkçe Öğretimi Derneği tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Seydişehir ayağı gerçekleştirildi

Türkçe Öğretimi Derneği tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Seydişehir ayağı gerçekleştirildi.
Seydişehir Spor Salonu'nda düzenlenen şölene; AK Parti Konya milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ve çok sayıda Seydişehirli katıldı. 9. Türkçe Olimpiyatlarının Seydişehir ayağına; Finlandiya, Litvanya, Rusya Burgat Özerk Cumhuriyeti ve Laostan ülkelerinden öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasının ardından yabancı öğrenciler okudukları şiir ve söyledikleri şarkılarla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Çocukları yabancı ülkelerde öğretmenlik yapan ailelere çiçek verildiği gecede konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Türkçenin tüm dünyada yayılması için çabalayan herkese teşekkür etti. Kaymakam Kemal İnan ise "Her Türkçe konuşulan yerde bizim bir elçimiz var demektir. Bu sosyal faaliyeti gerçekleştiren herkese teşekkür ederim" dedi.
AK Parti Konya milletvekilli Harun Tüfekçi de, "Böyle bir gecenin gerçekleştirilmesi çok güzel. Dünyanın 130 ülkesinden katılan tüm çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şiir dalında Avrupa birincisi Finlandiyalı Maria Kapkan, takım birincisi Litvanyalı Agne Marta, Rusya Buryat Özerk Cumhuriyeti takım birincisi Aleksandra Şaşa'nın da yer aldığı gecede Türkiye'de okuyan iki Gürcistanlı öğrencilerin şiirleri izleyicileri hoş dakikalar yaşattı. Gecenin sonunda yabancı öğrenciler protokolle birlikte olimpiyat şarkısını söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.