88 Yaşındaki Hatun Nine'ye İlk Çiçek Validen

88 Yaşındaki Hatun Nine'ye İlk Çiçek Validen

Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün başlattığı “Egenin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa” projesi kapsamında ziyaret edilen 88 yaşındaki Emir Ayşe Hatun, hayatında ilk çiçeğini aldı. Protokolün ziyaretinde devlete dualar...

Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün başlattığı “Egenin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa” projesi kapsamında ziyaret edilen 88 yaşındaki Emir Ayşe Hatun, hayatında ilk çiçeğini aldı. Protokolün ziyaretinde devlete dualar eden Hatun Nine'ye, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan çiçek takdim etti. Geçimini 65 yaş maaşı ve topladığı otları pazarlarda satarak sağlayan Hatun Nine'nin evinin bulunduğu arsanın başka birisinin üzerine kayıtlı olduğu, bu yüzden tamirat yardımı yapılamadığı belirtildi.

Dalama Mahallesi’nde, yerleşim yerinden uzakta bir evde iki oğluyla yaşayan Emir Ayşe Hatun, bahçede protokolü imzaladı. Eşini 30 yıl önce kaybeden ve 10 çocuk büyüten Hatun Nine, devletin maddi manevi kendisine sahip çıkmasını istedi. Devletin kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaçları giderilen Hatun Nine, huzurevi teklifini ise kabul etmiyor. Evine bakım yapılarak yaşamını burada sürdürmek isteyen nineye, Vali Yardımcısı Aslan da destek verdi. Aslan, “Büyüklerimize her zaman saygılı olmalı, onlara sahip çıkmalıyız. İnsan yaşlanınca bugünlerde lazım. Ninemize sahip çıkan bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Zorla huzurevine götürülmemeli. Yaşadığı evin daha yaşanılır hale getirilmesi lazım. Maddi manevi sahip çıkılmalı.” dedi.

Projede yer alan kurum yetkililerinin Emir Ayşe Hatun için yaptıkları çalışmaları aktarmalarının ardından söz alan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, yaşlılara vefa borcunun ödenmesinin önemine dikkat çekti. Doru, “Vefa, verilen bir sözü yerine getirmek, görülen iyilikleri unutmamak, daha fazlasıyla karşılık vermektir. Vefalı davrananlara vefakâr, aksine hareket edenlere vefasız denir. Annemiz, babamız biz nasıl küçükken kucaklarında büyüttülerse biz de onları ihtiyarlıklarında himaye etmeli, onların hayır dualarını almalıyız. Yaşlılıkta onlara hizmet, onurumuz ve gururumuz olmalıdır. Gençliklerinde insanlardan faydalanıp yaşlanınca onları terketmek insafsızlıktır. İnsana ödenecek ilk borç, vefa borcudur. Bu borç tebessümle, hal hatır sormakla, ziyaretle, nasihatla da ödenebilir. Yaşlılarımıza sahip çıkalım.” dedi.

Projeye destek veren bazı kurum ve kuruluşların ziyaret esnasında da gıda yardımı yaptığı Hatun Nine, kendisini ziyarete gelenlere teşekkür ederek elinde bastonuyla misafirlerini uğurladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.