82. Sağlık Merkezi Meram’da açıldı

82. Sağlık Merkezi Meram’da açıldı

Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesi nedeniyle Konya’da 82 Aile Sağlık Merkezi’nin oluşturulduğunu aktaran Dr. Küçükkendirci, 549 Aile Hekimiyle hizmet verdiklerini söyledi.

Konya İl Özel İdaresi ve Meram Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanan Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi ve Lalebahçe Mahallesi’ne kurulan Pazar alanı açılış töreni yapıldı. 59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi önünde gerçekleştirilen törene: AKP Konya Milletvekilleri, Mustafa Kabakcı, Hüsnü Tuna, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Meram İlçesi Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve İl Meclis Üyeleri katıldı. 59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi açılış töreninde konuşan Milletvekili Mustafa Kabakcı, “Türkiye normalleşerek gelişiyor. Ülkemiz hizmet eksenli bir yönde de ilerlemekte. Her türlü hizmet alanında olduğu gibi sağlık hizmetinde vatandaşlarımıza en güzel ve faydalı hizmeti ayaklarına götürmek için çalışıyoruz. Konya merkeze uzak olan bu beldemizde de insanlara sağlık hizmetlerini ayaklarına kadar getirdik” dedi. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ülke genelinde pilot olarak uygulanan Aile Hekimliği uygulamasına geçiş yaparak Konya şehir merkezinde 82 Aile Sağlığı Merkezi oluşturduklarını dile getiren Dr. Hasan Küçükkendirci, “Şu an itibariyle il genelinde 189 Aile Sağlığı Merkezi’nde 549 Aile Hekimi ve Aile Sağlığı personeliyle vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Sağlık bakanlığı yeni bir uygulama başlattı insanların geçirmiş olduğu hastalıklarını, sağlık bilgilerini kayıt altına alınacak. Bu kayıtlar sayesinde hekimlerimiz tedavi hizmetlerini hızlandıracak ve hangi beldede hangi tür hastalık daha fazla görülmüş bunlar belirlenerek oraya daha kaliteli hizmet götürülecek. 59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi 2 Aile Hekimi ve 2 tane Aile Sağlık personeli görev alacak” diye konuştu.  

7 BİN NÜFUSA HİZMET VERİLECEK

59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi’nin 4 ayda tamamlandığını anımsatan Dr. Serdar Kalaycı, “Melihşah ve Yaka Mahalleleri’nden sonra Lalebahçe Mahallesi’nede Aile Sağlık Merkezini getirdik. 3 mahallemize daha Aile Sağlık Merkezi açacağız. 59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi bu beldedeki 7 nüfusa hizmet verecek. Yine bu mahallemize ihtiyacı olan Pazar alanını da açtık. 200 Bin TL’ye mal olan Pazar alanı 3 bin 500 metrekarelik alanı kaplıyor. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Hangi mahallemize ne hizmet gerekiyorsa yapacağız” dedi. İl Genel Meclisi kararıyla, İl Özel İdaresi ve Meram Belediyesi tarafından yaptırılan 59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi’nin özellikle mimarisinden etkilendiğini vurgulayan  il Genel Meclis Üyesi Leyla Erdal’da, insanlara hizmet verecek olan bu ve buna benzer çalışmaların her zaman yapılması için çalışacaklarını söyledi. Mahalle sakinleri adına konuşan Lalebahçe Mahallesi Muhtarı Bahri Yiğit ise uzun bir süredir özlemleri olan Sağlık Merkezi’nin ve Pazar alanının açılması kendilerini ve mahalle sakinlerini sevindirdiğini dile getirdi. 59 Nolu Lalebahçe Aile Sağlık Merkezi Müftü Şükrü Özbuğday’ın yapmış olduğu duadan sonra açılışı gerçekleştirildi.

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.