8 kadından biri meme kanseri riski taşıyor

8 kadından biri meme kanseri riski taşıyor

Orta Anadolu Meme Derneği (OMEDER) önceki gün akşam Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirdiği konferans ile katılımcıları meme kanseri hakkında bilgilendirdi.

OMEDER Başkanı Op. Dr. Yasin Özkütük ile kurucu üyeleri Selçuk Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Karaköse, S.Ü. Meram Tıp Fakültesi Radyoloji Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Emlik, Doç. Dr. Özlem Ata ve Op. Dr. Yasin Özkütük’ün bilgilendirme yaptığı konferansa Konya İl Özel İdaresi Başkan ve Vekili Leyla Erdal, AKP İl Sosyal İşler Başkanı Bedriye Günaydın, Konyalı meme kanseri hastaları ve hasta yakınları ile çok sayıda bayan eşleriyle birlikte katıldı. 
Konferansın açılışında konuşan OMEDER Başkanı Op. Dr. Özkütük, meme kanserinin erken tanı ile tedavi edilebilecek bir hastalık olduğunu belirterek, Türkiye’de her sekiz kadından birinin meme kanseri riski taşıdığını söyledi. Özkütük, “Türkiye’de her sekiz kadından birinin meme kanseri riski taşıyor olmasından dolayı, hastalık çok önemlidir. Meme kanseri erken tanı sağlandığı takdirde en az doku kaybı ve en az risk ile önlenebilen bir hastalıktır. Bu amaçla kurmuş olduğumuz OMEDER’in amacı erken tanıyı yaygınlaştırmak amacı ile kamuoyunu bilgilendirmek meme kanserine karşı duyarlılığı artırmaktır. Meme kanseri erken teşhis edildiği takdirde kadın ömrünü uzatmaktadır” şeklinde konuştu.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Emlik, süt ürünlerinin tüketiminin meme kanseri önlemede yardımcı olabildiğini kaydetti. Emlik, “Meme kanseri süt yolu ve süt kanallarında görülen bir hastalıktır. Menapoz döneminden sonra meme kanseri riski artmaktadır. Aile öyküsü, beslenme, erken adet görme, geç menapoza girme, memede fibristik hastalıklar gibi durumlar meme kanserinde risk grupları arasındadır. En önemli risk faktörü ise genetik ve aile içerisinde meme kanseri olmuş bir yakın meme kanseri olma riskini artırmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.