75 bin metrekare sanayi parseli tahsis edildi

75 bin metrekare sanayi parseli tahsis edildi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 14 yeni yatırımcıya 75 bin metrekare sanayi parseli tahsisinin yapıldığı bildirildi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 14 yeni yatırımcıya 75 bin metrekare sanayi parseli tahsisinin yapıldığı bildirildi.

OSB Yönetim Kurulu toplantısı Aksaray Valisi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Alimoğlu başkanlığında, OSB Yönetim Kurulu, Başkan Vekili Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Yönetim Kurulu Üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar'ın katılımıyla yapıldı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray OSB'nin yatırımcılara önemli avantajlar sağladığını bildirdi.

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu yaptığı açıklamada, Aksaray Organize sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından 2011 yılında 40 yatırımcıya 350.637 metrekare parsel tahsisi yapıldığını söyledi.

Vali Alimoğlu, Aksaray'ın demiryolu, deniz ve hava limanlarına yakınlığı ile Türkiye-nin ortasında kavşak noktasında bulunmasının yatırımcılara önemli avantajlar sağladığını bildirdi.

Aksaray OSB'de yatırımların artarak devam ettiğini belirten Vali Alimoğlu, 2011 yılında çeşitli alanlarda üretim yapacak 40 yeni yatırımcıya parsel tahsisi yaptıklarını söyledi.

OSB Yönetim Kurulu'nun Aksaray'da yatırım yapmak için karar alan ve müracaatını yapan firmaların tahsislerinin hemen yaptığını ifade eden Vali Alimoğlu, ''OSB Yönetim Kurulu olarak istişareli olarak meseleleri olgunlaştırarak değerlendiriyoruz. Hep beraber Aksaray'da yatırımların artarak devam etmesi için gayret gösteriyoruz'' dedi.

Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Palta ise yaptığı açıklamasında 3. OSB için hazırlık yaptıklarını belirterek, 6 bine ulaşan istihdamın kısa zamanda 10 bine çıkarılması için çalıştıkların söyledi.

Aralık ayı başında 4 yatırımcıya yeni tahsis, son olarak Aksaray'da yatırım kararı alan 14 yeni yatırımcıya toplamda 75 bin metrekare parsel tahsisi yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, ''Her platformda yatırımcıları Aksaray'a davet ediyoruz. Aksaray'da yatırım yapan ulusal ve uluslar arası büyük firmaları örnek gösteriyoruz. Bu kapsamda her geçen gün daha iyiye doğru gidiyoruz'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.