75 bin kişiyi istihdam eden Türk firması 'en iyi işveren' oldu

75 bin kişiyi istihdam eden Türk firması 'en iyi işveren' oldu

Türkiye'de faaliyet gösteren firmalar arasında en büyük ve en iyi olanlar belirleniyor. 75 bin çalışanı olan Türk firması 'en iyi işveren' oldu.

İstihdamın ülkeler için önemi gün geçtikçe artıyor. Dünya genelinde çalışanların en çok aradığı ise özlük haklarının tam verildiği, saygın bir ortamda çalışabilmek. Onlarca ülkedeki çalışanlar belli bir standardın üzerinde yaşıyor. Türkiye ise bu konuda bayağı geri kalmış durumda. Ülke genelinde milyonlarca çalışanın ya sigortası eksik yatırılıyor, ya da fazla mesai yapıp ücretini alamıyor.

resized-e4280-33c2dc3bfabrika.jpg

Özel sektörde çalışan insanlar resmi tatillerdeki fazla mesai ücretini bile alamıyorlar. Durum bu kadar vahim olunca Türkiye'de insanlar özlük haklarının tam verildiği şirketlere girmenin yolunu arıyorlar. Bu konuda ise kendini ispatlamış kurumsal çok sayıda Türk firması var.

2da7c091-cfa2-4be5-a138-ef1d392d33af.jpg

Türkiye'de en iyi işveren firmalara sertifika veren “Great Place To Work” listesine bir firma daha katıldı. Dünya genelinde 75 bin kişiyi istihdam eden dev Türk firmasını aslında bilmeyen yok. Ülker gibi markaları bünyesinde barındıran Yıldız Holding bu sertifikaya layık görüldü. Böylece şirket Türkiye'nin en iyi işverenlerinden birisi oldu.

fabrika-ulker.jpg

Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın şöyle konuştu:

“Yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 70 farklı pasaporta sahip 75 bine yakın çalışanımızla global bir şirket olarak; başarımızın kaynağının çalışanlarımız olduğuna inanıyor ve stratejilerimizde ‘insan’ı odağımızda tutuyoruz. İşin geleceğini bütünsel bir dönüşüm süreci olarak ele alıyor; yeni nesil çalışma modelleri, stratejik iş yönetim aracı olarak gördüğümüz OKR, yetenek kazanım ve yönetim yaklaşımı, yetkinlik gelişimi, organizasyonel gelişim ve çalışan deneyimi odağında birçok projeyi yönetiyoruz. Çalışanlarımızın oylarıyla hak kazandığımız bu sertifika bu nedenle ayrı bir önem taşıyor. Yetenek ve organizasyonel gelişimi odağımıza alacak öncü uygulamalarımızla İK alanında fark yaratmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.