74 ülkede faaliyet gösteren Türk firması 7 milyon liraya satılacak!

74 ülkede faaliyet gösteren Türk firması 7 milyon liraya satılacak!

Türkiye dahil dünya genelinde 74 ülkede faaliyet gösteren Türk firması 7 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde faaliyet gösteren birçok firma sıkıntıya girdi. Nakit para döngüsünün yavaşlaması sektörleri zora soktu. Dünya çapında en çok sorunun yaşandığı sektör ise tekstil sektörü olarak biliniyor.

rubys-58585.jpg

Türkiye dahil bazı ülkelerde çok sayıda tekstil fabrikası iflas etti. Türkiye'nin önde gelen firmalarından bir tanesi ise bu süreçte dikkat çeken kararını duyurdu. Ülkenin önde gelen giyim markaları arasında yer alan Türk firması resmen satılacak.

rubys-7.jpg

1992 yılında kurulan firmanın 74 ülkede bayisinin olduğu söyleniyor. Toplamda 2500'den fazla satış noktası olan spor giyim markası Rubys 7 milyon liraya satılacak. Patronlar Dünyası internet sitesinde yer alan habere göre Rubys'in satış gerekçesi belli oldu. Söz konusu marka onlarca diziye kostüm sponsorluğu yapıyordu. Markanın satışı için yatırımcılara mail gönderen firma gerçek alıcıları tespit etmeye çalışacak.

rubys-3.jpg

Edinilen bilgiye göre firmanın sahipleri sektör değişikliği nedeniyle böylesine meşhur bir markayı satma kararı aldı. Yetkililer, giyim sektöründen tamamen çekilip inşaat sektörüne yatırım yapmayı düşünüyor. 1000 kadar firmaya e-posta gönderildiği belirtildi. Şimdiye kadar 3 kişinin firmayı satın almak için girişimde bulunduğu aktarıldı.

rubys-5.jpg

Markanın satış bedeli olarak ise 7 milyon lira belirlendi. Firma yetkilisi söz konusu bedelin sadece reklam giderleri için istendiğini normalde firmanın çok daha yüksek miktarda bir değere sahip olduğunu ifade etti. Türk markasının satışına ilişkin detayların önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum