72 yaşında gelen mutluluk

72 yaşında gelen mutluluk

14 yıldır diyaliz tedavisi gören 72 yaşındaki Osman Torun'a, Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki Ülkiye Teke'nin böbreği nakledildi.


Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Burdur Devlet Hastanesinde beyin kanaması geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen Ülkiye Teke'nin organlarının ailesi tarafından bağışladığını, Sağlık Bakanlığının da bağışlanan organları uyumlu hastalara dağıttığını söyledi. 
Bağışlanan böbreklerden birinin 72 yaşındaki Konyalı Torun'a nakledildiğini bildiren Erikoğlu, organların Bakanlığın listesindeki isimlere ve organların uyumuna göre dağıtıldığını, Sağlık Bakanlığının kadavra havuzu oluşturduğunu belirtti. 
Böbrek nakli yapılan hastanın durumunun iyi olduğunu söyleyen Erikloğu, ''Birkaç gün sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz'' dedi. 
"72 YAŞIMDA SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM" 
Osman Torun, böbrek yetmezliğinin kalıtsal olduğunu, annesinin ve iki kardeşinin de böbrek yetmezliği yüzünden hayatını kaybettiğini söyleyerek, 17 yıldır böbrek hastası olduğunu ve yaklaşık 14 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü belirtti. 
Torun, böbrek hastası iki oğlunun bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''Böbrek yetmezliği hastalığı anne tarafından gelen ırsi bir hastalık. Bu hastalık yüzünden annem ve iki kardeşim öldü. Üçü kız olan altı çocuğum var. Çocuklarımından ikisinde de böbrek yetmezliği hastalığı var. Oğlumun birisi de benim gibi diyalize giriyor. Uyumlu böbrek bulununca yaşım 70'in üzerinde olduğu için bana nakil yapılmasını istemedim. 'Nakli bana yapmayın' dedim, ancak doktorlar böbreğin bana uyumlu olduğunu ve Bakanlığın en uygun kişi olarak beni belirlediğini söylediler. İki yıl önce bana yine uyumlu böbrek çıkmıştı. O zaman da sağlık sorunları nedeniyle böbrek nakli yapılamamıştı. Böbrek nakli yapıldığı için mutluyum. Diyaliz gören diğer hastalar nakil kendilerine çıkmadığı için biraz üzüldüler. Nakli gerçekleştiren doktorlara çok teşekkür ediyorum. Bu yaşımda sağlığıma kavuştum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.