"7 yılda yatırımları 7,5 katına çıkardık"

"7 yılda yatırımları 7,5 katına çıkardık"

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ), yatırımlarıyla ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Bir otelde düzenlenen programa, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Genel Müdür Yardımcıları Eyüp Erduran ve Mustafa Başer ile yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, 6 il, 65 ilçe, 334 belde, bin 379 köy ve 512 yaylada 80 bin metrekare alanı kapsayan geniş bir alanda elektrik dağıtım hizmeti verdiklerini ve 2016 yılı içerisinde küçük ek tesisler de olmak üzere 6 bine yakın noktada yatırım yaptıkların ifade etti. 2009’daki özelleştirme sonrası yatırımları 7,5 katına çıkardıklarını söyleyen Uçmazbaş, “Konya’ya 160 milyon TL, görev bölgemizdeki diğer illere ise 108 milyon TL yatırım yaptık. Gerilim düşümünü önlemek için 34 noktada 22 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2016 yılında yapılan yatırım tutarı 268 milyon liradır. Bu yatırımlar sonucunda, 80 bin 64 km dağıtım hattına ve 48 bin 590 adet trafoya ulaştık. Ayrıca 34 bin 613 müşterimiz için de sayaç temininde bulunduk. 2016-2020 yılları arasında 1,3 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

VATANDAŞTAN HOŞGÖRÜ BEKLİYORUZ

Genel Müdür Uçmazbaş, 2016 yılında iyileştirme ve genişleme yatırımları yanında aydınlatma yatırımlarına da öncelik verildiğini söyledi. Scada sisteminin kurulduğunu ifade eden Uçmazbaş, bu sistem ile arıza ihbarı gelmeden arızadan haberlerinin olacağını ve çözüm üreteceklerini sözlerine ekledi. Planlı kesintiler ve yaşanan sorunlar ile ilgili de konuşan Uçmazbaş, şöyle konuştu: “Planlı kesintiler, yapılan yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Arızadan kaynaklı, kontrol dışı kesinti değildir. Bu iki konuyu birbirine karıştırmamak gerekir. Bahsettiğimiz yatırımların ve bakımların yapılabilmesi için enerjinin önceden bilgi verilerek kesilmesi gerekiyor. Bu yatırımları ve bakımları yapmadığımız takdirde arıza olarak bizim karşımıza çıkacaktır. Bu nedenle vatandaşlardan bu konuda hoşgörü bekliyoruz." Ağustos ve Eylül aylarında Konya’da yaşanan 2 büyük kesinti ile ilgili sorulara da cevap veren Uçmazbaş, “2 arıza da aynı yerde oldu ve sebebi TEİAŞ kaynaklıdır. Bunu vatandaşa anlatamıyoruz. Vatandaş parayı MEDAŞ’a ödediği için bizi sorumlu tutuyor” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.