7. Gıda Mühendisliği Öğrencileri Kongresine Gaün Ev Sahipliği Yaptı

7. Gıda Mühendisliği Öğrencileri Kongresine Gaün Ev Sahipliği Yaptı
7. Gıda Mühendisliği öğrencileri kongresine Gaziantep Üniversitesi ev sahipliği yaptı.Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Tüketim Topluluğu ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği tarafından düz...

7. Gıda Mühendisliği öğrencileri kongresine Gaziantep Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Tüketim Topluluğu ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği tarafından düzenlenen “7. Gıda Mühendisliği Öğrencileri” kongresi GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. İki gün süren kongreye 21 farklı üniversiteden 800 öğrenci, öğretim elemanı ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Kongrenin açılışında konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun Dalgıç, Gıda Teknolojisi ve Gıda Mühendisliği öğrencilerine iyi bir şekilde öğretim vermek amacını taşıdıklarını belirterek, teknolojiyi ve mühendisliği besleyen konu gıda biliminin veya bilimsel alt yapının tamamlanmasına çok önem verdiklerini ifade etti. Bugüne kadar bin 300 civarında mezun verdiklerini söyleyen Doç. Dr. Dalgıç, “Bu öğrencilerimizin birçoğuyla iletişimimiz devam ediyor. Birçok öğrencimiz çok iyi pozisyonlarda görev yapıyor. Birçok uluslararası firmanın CEO’luğu pozisyonunda olan öğrencilerimiz var. Bizim için burası öğrencilerin buraya ilk girdiği andan itibaren bir aileye kabul ediliş şekli gibi bakıp ömürlerinin sonuna kadar, okul bitti sizinle işimiz bitti demiyoruz, onlar bizim için her zaman önemli” dedi. Gaziantep Üniversitesinin mühendislik fakültesinde Türkiye çapında ilk defa uygulamaya koyduğu intörn sistemi hakkında düşüncelerini paylaşan Doç. Dr. Dalgıç, “Dördüncü sınıfın ikinci dönemindeki derslerimizi önceki dönemlere kaydırarak sıkıştırma yaptık. Bu sıkıştırma öğrencilerimizi biraz yoruyor ama faydasını sonra görüyorlar. Son dönem yani sekizinci dönemde sektöre çıktıkları vakit dönemin sonunda mezun olurken sıfır kilometre piyasaya çıkmamış oluyorlar. En azından dört aylık bir tecrübeyle mezun olmuş oluyorlar” şeklinde konuştu.

Açılış konuşması sonrasında GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt tarafından Gıda Mühendisliğinde İntörn Eğitim Modeli hakkında katılımcılara detaylı bilgi vermesiyle program devam etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.