65 yaş üstüne kötü haber geldi! Bu tarihten sonra otobüse para ödeyip bineceksiniz

65 yaş üstüne kötü haber geldi! Bu tarihten sonra otobüse para ödeyip bineceksiniz

Türkiye genelinde bazı özel halk otobüsü kooperatifleri 65 yaş üstünü ücretsiz taşımak istemiyor. Bu tarihten sonra 65 yaş üstü otobüslerde para ödeyecek.

65 yaş üstüne kötü bir haber geldi. Edinilen bilgiye göre bu tarihten sonra bazı kooperatifler 65 yaş üstünden otobüse binerken para alacak.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, halk otobüsü esnafının zor durumda olduğunu belirterek, "65 yaş üstü konusunda 15 Ekim itibarıyla Türkiye genelinde alınacak karara uyacağız. Ama Ankara'da taşımayacağız" diye konuştu

Kara, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gelir desteği ödemelerini artırma kararının Başkan Mansur Yavaş tarafından veto edilmesi durumunda 62-64 yaş arası yolcuları ücretsiz taşımayacaklarını ifade etti.

HÜKÜMETTEN DESTEK OLMAZSA TAŞIMAYACAĞIZ

Halk otobüsü esnafının günlük 300-400 arası ücretsiz yolcu taşıdığını belirten Kara, "15 lira ile çarptığınız zaman ortalama günlük 5 bin lira değerinde taşımacılık yapıyoruz. Biz Türkiye genelinde tüm kooperatif başkanlarımız ile Ankara’da bir toplantı yaptık. 15 Ekim itibarıyla eğer hükumetimizden herhangi bir destek olmazsa taşımayacağız diye karar aldık" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum