61 Yıl sonra gelen madalya sevinci

61 Yıl sonra gelen madalya sevinci

Konya’nın Hüyük ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Küçüksayar, 61 yıl sonra madalyasına kavuştu. Küçüksayar'a gazilik madalyası sevincini tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyarete gelen komutanlar yaşattı.

Konya’nın Hüyük ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Küçüksayar, 61 yıl sonra madalyasına kavuştu. Küçüksayar'a gazilik madalyası sevincini tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyarete gelen komutanlar yaşattı.


Hüyük ilçesinde yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Kore gazisi Mehmet Küçüksayar’ı, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Konya Jandarma İl Komutanı Albay Emin Dursun, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Beyşehirli gaziler hastanede ziyaret etti. Ziyarette Kore gazisine acil şifa dileğinde bulunan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Alpar, yapılan müracaat üzerine Kore Cumhuriyeti tarafından gönderilen resmi bildiriyi okuduktan sonra madalyasını Küçüksayar'a taktı. Küçüksayar’a gazilik rozetleri de takıldı. Rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Kore gazisi Küçüksayar’ın 61 yıl sonra gazilik madalyasına kavuşma sevinci gözlerine yansıdı. Ailesinin yardımıyla asker selamı verip, madalyası ile objektiflere poz veren Küçüksayar, 83 yaşında büyük bir gurur yaşadı.


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, Kore gazisini bu onurlu gününde Beyşehirli gaziler olarak yalnız bırakmak istemediklerini söyledi. Gümüşkan, “Gazimizin uzun yıllar sonra madalyaya kavuşması bizi bir taraftan üzüyor, diğer taraftan sevindiriyor. Neden, şimdiye kadar Mehmet amcamız madalyasını takıp gezebilirdi. Sevinçliyiz, bugün madalyasını verdiğimiz zaman o madalya ile Mehmet amcamız hem onurlanacak, hem gururlanacak. Mehmet amcamız unutulmuş bir Kore gazimizdi. 1950-1953, sene 2014. Uzun yıllar olmuş. O yıllardan beri Mehmet amcamız ben madalya isterim diye hiçbir resmi daireye müracaat etmemiş” şeklinde konuştu.
Gazinin eşi Fadime Küçüksayar ise, 61 yıl sonra gelen madalyaya çok sevindiklerini kaydederek, “Çok gururlandık, Allah razı olsun, sebep olana, alana, getirene, verene” dedi.


Oğlu İsmail Küçüksayar da, babasıyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Bu madalyayı almasında önder olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlere bu gururu, onuru tattırdılar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.