53 Kişinin Hayatını Kaybettiği Reyhanlı Davası 6 Şubat’ta Görülecek

53 Kişinin Hayatını Kaybettiği Reyhanlı Davası 6 Şubat’ta Görülecek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi'nde 5'i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği ve güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya nakledilen davanın duruşma tarihi 6 Şubat olarak belirlendi. Reyhanlı'da 5'i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi'nde 5'i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği ve güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya nakledilen davanın duruşma tarihi 6 Şubat olarak belirlendi.

Reyhanlı'da 5'i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı 11 Mayıs 2013'te meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilmişti. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tevzi edilen davaya duruşma tarihi verildi. Davanın Ankara’daki ilk duruşması 6 Şubat’ta yapılacak.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava için kamu güvenliği ve nakli istemiyle Adalet Bakanlığı’na yazı gönderildi. Adalet Bakanlığı’nın görüş bildirmesinin ardından dosya Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın Ankara’da görülmesine karar verdi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tevzi edilen davada 6 Şubat duruşma tarihi olarak belirlendi. Hatay Valiliği’nin 22 Temmuz 2014 günlü ilamında mezhepsel çatışma ortamının oluşturulması hedefi doğrultusunda, farklı yapıdaki örgütlenmeler aracılığıyla provokatif eylemlerin gerçekleştirilebileceğine vurgu yapılmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.