514 Suriyeli öğretmene eğitim

514 Suriyeli öğretmene eğitim

Geçici eğitim merkezlerinde görev yapan, yapacak olan Suriyeli öğretmenler için eğitici eğitim çalışması toplantısı gerçekleştirildi. 514 Suriyeli öğretmene eğitim verildi.

Rixos Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve UNICEF yetkilileri katıldı.

Suriyeli mülteci çocuklar için açılan geçici eğitim merkezlerinde verilen eğitimin kalitesinin artırılması, burada görev yapan Suriyeli öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla, finansmanı UNICEF tarafından karşılanan, 514 Suriyeli öğretmenin eğitici eğitimi başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. 2 hafta süreli, 90 saatlik merkezi eğitim olarak gerçekleştirilecek eğitici eğitimleri, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 21 akademisyen tarafından verilmeye devam edecek. Konya'da yapılacak eğitimler; 2 grup halinde, Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Ölçme Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Eğitim Psikolojisi ve Rehberlik başlıklarında verilecek.

EĞİTİM ORANINI ARTIRMALIYIZ

Toplantıda konuşan MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Hz. Muhammed (S.A.S)' ın beşikten mezara kadar ilmi tavsiye ettiğini söyledi. Bu tavsiyeyi yerine getirmek ve geleceğin umudu olan çocukları daha iyi potansiyele eriştirmek için toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Demirci. “Suriyeli kardeşlerimiz, ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle Türkiye'ye yerleştiler. Bizim sınırlarımızı vicdanımız çizer, sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Bugün ülkemizde bir gerçeklik yaşanıyor. Geleceğin Suriyesi'nin inşasında bugünleri fırsat bilmeliyiz. Çocuklarımızı ilim ve irfanla şekillendirmeliyiz. Bu yönüyle burada toplanan öğretmenlere çok büyük ve kutsal bir görev düşüyor. Türkiye coğrafyasında yaklaşık 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Bu üç milyonluk nüfusun içinde 995 bin okul çağında 5 ile 18 yaş arasında olan çocuğumuz var. Bunlar eğitimle muhatap olması gereken bir kitle. Bu çocukların eğitimle olan irtibatı nedir sorusu sorulunca, çok vahim bir tablo ortaya çıkıyor. Rakamlar bizleri tatmin etmiyor. Geçici eğitim merkezleri ile eğitim gören öğrenci sayısı 260 bin civarında. Yaklaşık 75 bin civarında Suriyeli çocuğumuz ise Türkiye sistemine katılmak istedi, biz de kapımızı açtık. Şuan devlet okullarında okuyorlar. Bu oranı daha fazla artırmalıyız” dedi.

8 BİN SURİYELİ'YE EĞİTİM

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Verimli bir eğitim sürecini geride bırakmak istiyoruz. Karşılıklı ilişki ve sorularla, eğitimdeki kaliteyi artırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Son olarak konuşan  Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da şunları kaydetti: “Konya'da diğer illerde de olduğu gibi birçok Suriyeli vatandaşı ağırlıyoruz. 8 bin Suriyeli öğrenciyi geçici eğitim merkezlerimiz ile eğitmeyi başardık. Burada bulunan Suriyeli öğretmenlerinde bu eğitim merkezlerinde eğitim vermelerine fırsat sağladık. Yabancıya eğitim ve öğretimi kolay şekilde sunmanın zorlukları var. Bu eğitimin daha aktif ve verimli olabilmek için bu çalışmayı yaptık.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.