''500 liralık ceza düşürülmeli''

''500 liralık ceza düşürülmeli''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kış Lastiği Yönetmeliğini olumlu bulduğunu ancak 500 liralık cezanın düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında artık yolcu ve eşya taşıyan araçlarda 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini hatırlattı. Yönetmeliğe aykırı hareket edenlere 500 lira idari para cezası verileceğini kaydeden Palandöken, ''Ceza alan araçların lastiklerini uygun hale getirmeleri için en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine izin verilerek, eksikliğin bir an önce düzeltilmesi sağlanacak. Ancak, yönetmeliğe uymayanlara uygulanacak olan 500 liralık cezanın düşürülmesi gerekir'' ifadesini kullandı.
 

Geçen yıl kışın çok sert geçtiğini, tedbirsiz yola çıkan sürücülerin ulaşımı olumsuz etiklediğini vurgulayan Palandöken, bu yıl zor durumda kalmamak için tüm sürücülerin araçlarına kış lastiği taktırmaları ve araçlarına kışlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Bu kararı çok olumlu bulduklarını ifade eden Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Tabii şoför esnafına bir yük getirse de can ve mal emniyeti açısından gerekli buluyoruz. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman yaz lastikleri sertleşir. Bu nedenle ıslak ve soğuk yolda yeterli kavrama sağlamaz. Kış lastikleri ise yapılarındaki doğal kauçuk oranı ve teknolojisi sayesinde düşük ısılarda bile esnekliğini korur ve yol tutuşu fazladır. Böylece fren mesafesi kısalır, savrulma azalır. Kış aylarında kaza yapma riski yaz aylarına göre 6 kat daha fazla olduğundan kış sezonunda her zaman dikkatli olunması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.