500 bin abone borcunu ödemiyor

500 bin abone borcunu ödemiyor

BEDAŞ enerji koordinatörü Ergüneş, özelleştirme sonrası şikayetler üzerine “Biz de her ay 500 bin marjinal grupla uğraşıyoruz, fatura ödemiyorlar” dedi.

Boğaziçi Elektrik’in (BEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından çıkan ‘faturalar pahalandı, kesme süreleri kısaldı’ tartışmasına Boğaziçi Elektrik’in (BEDAŞ) sahibi Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu’nun Enerji Koordinatörü İsmail Ergüneş’ten açıklama geldi.

Aynı zamanda Uludağ, Çamlıbel ve Akdeniz Elektrik’nin üst yöneticiliğini üstlenen Ergüneş, İstanbul’daki 4.2 milyon abonelerinin yüzde 65’inin faturalarını tam zamanında ödediğini söyledi. Star gazetesinin haberine göre, yüzde 20’ye yakın kesimin ise ödemeyi 15 gün civarında geciktirdiğini belirten Ergüneş “Geriye kalan yaklaşık 500 bin abone ise faturasını ödemiyor” dedi. Ödeme yapmayan kişileri marjinal gruplar olarak nitelendiren Ergüneş “İşte bunlar marjinal gruplar, sosyal ve ekonomik yönden zayıf, dünyaya sizin bizim gibi bakmayan insanlar” dedi.

AÇMA-KAPAMADAN 8 MİLYON TL

Temmuz ayına kıyasla ağustos ayında elektrik faturasının iki kat geldiği yönündeki iddialara da açıklık getiren Ergüneş, “Temmuz için satın alma sonrası yaşanan reorganizasyon süreci nedeniyle 20 günlük fatura kestik. Bu 20 içinde Ramazan Bayramı da vardı. Tüketim haliyle epey az oldu. Ağustos için ise 40 günlük fatura kestik. Bu sebeple iki kat gibi göründü. Ancak bu iki fatura ikiye bölünse ortalama tüketime ulaşılır” açıklamasında bulundu. Açma-kapama ücretlerinden devir sonrası 6 ayda 8 milyon TL gelir elde ettiklerini de belirten Ergüneş “Bu ücreti almak durumundayız. EPDK’nun kararı bu. Özelleştirme öncesi de vardı” diye konuştu.

500 MİLYON TL YENİ YATIRIM

İsmail Ergüneş, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Sivas, Tokat ve Yozgat’ı kapsayan Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ.’yi devralmalarından bu yana üç yıl geçtiğini, bu sürede bu iki şirkete arızaları gidermek için 400 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. “Bu sebeple bu bölgelerdeki arıza oranını yüzde 50 azalttık.” diyen Ergüneş, 2015 sonuna kadar yaklaşık 500 milyon lirayı da BEDAŞ arızaları için harcayacaklarını söyledi. Ergüneş, yatırımla hem arızaları iyileştireceklerini hem de planlı bakım ekiplerini genişleteceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.