5. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresinde Araştırma Sonucu Açıklandı

5. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresinde Araştırma Sonucu Açıklandı
Sakarya’da güncel olaylara ilişkin görüşlerinin incelendiği bir araştırmaya göre katılımcı öğretmenlerin yüzde 97’sinin gündemi yakından izlediği ortaya çıktı. SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Do...

Sakarya’da güncel olaylara ilişkin görüşlerinin incelendiği bir araştırmaya göre katılımcı öğretmenlerin yüzde 97’sinin gündemi yakından izlediği ortaya çıktı. SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Halil İbrahim Sağlam, sonucun olumlu olduğunu dile getirdi.

İletişim araçlarının arttığı günümüzde güncel olayların takibi önemli bir hal aldı. Özellikle eğitim sisteminde öğrencilerin problem çözme becerilerini edinebilmeleri açısından öğretmenlerin bu özelliklerinin gelişmiş olması gerekiyor. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde V. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresinde önemli bir araştırma sonucu açıklandı. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen kongrede açıklanan “Öğretmenlerin Güncel Olaylara İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi” adlı araştırmada Sakarya’yı sevindiren sonuçlar ortaya çıktı.

YÜZDE 97 ORAN

SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Halil İbrahim Sağlam ve Sınıf Öğretmenliği Programı Yüksek Lisans Öğrencisi Rabia Eda Bozkan tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda Sakarya’da öğretmenlerin yüzde 97’sinin güncel olayları takip ettiği sonucuna ulaşıldı. Sakarya’da 30 öğretmenin görüşleri alınarak yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 33’ünün internetten, yüzde 14’ünün televizyondan; yüzde 33’ünün internet ve televizyondan yüzde 14’ünün internet, televizyon ve gazeteden yüzde 3’ünün televizyon, gazete ve dergiden yararlanarak güncel olayları takip ettikleri belirtildi. Yine katılımcıların yakından izledikleri konular ise ülkenin ve dünyanın ana gündemleri olurken, bunları eğitim izledi.

"ÖĞRETMEN REHBERDİR"

Araştırma sonuçlarını değerlendiren SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Halil İbrahim Sağlam önemli açıklamalar yaptı. Eğitim-öğretimde en önemli ilkelerden birinin yaşama yakınlık olduğuna vurgu yapan Sağlam, “Günümüzde eğitimin amacı öğrenciye yalnızca bilgiyi yüklemek değildir. Ona öğrenmeyi öğretmektir. Öğrencinin içinde yaşadığı çevrenin ve toplumun sorunlarını bilmesi, çözümler üretmesi sağlamaktır. Küreselleşen dünyayı anlamasıdır. Bunun için en önemli görev öğretmene düşmektedir. Öğretmen rehberdir. Öğretmenin bu rehberliği yapabilmesi için gündemden haberdar olması, ülkede ve dünya da olup-biten hakkında bilgisi olması gerekir. Bunu derslerine yansıtması gerekir” dedi.

"SONUÇLAR ÖNEMLİ"

Araştırmada öğretmenlerin yüksek oranda güncel olayları takip ettiğinin ortaya çıkmasının olumlu bir sonuç olduğunu bildiren Sağlam, “Katılımcılar gündemi izliyor. Bu olumlu. Öğretmenlerin güncel olayları ders işlenişinde kullanmasının öğrencilerin farklı bilgiler kazanmalarına, toplumsal ve kültürel hayata adapte olmalarına destek olacak niteliktedir. Bunu başka araştırmalar ortaya koymuştur. Bu açıdan da bu sonuç önemli. Ayrıca öğretmenlerin güncel olayları izlerken farklı iletişim araçlarını kullanmaları da bir başka olumlu sonuçtur. Bu onların olaylara farklı bakış açılarından ve tarafsız bakmaya çalıştığı şeklinde yorumlanabilir. Bu tür araştırmalarımız devam edecek. Enstitümüz bünyesinde yapılan sempozyum ve kongrelerde buna benzer bir çok çalışma ortaya konmaktadır. Bu da bizim açımızdan sevindiricidir. Bu kapsamda araştırmada emeği geçen Sayın Rabia Eda Bozkan ile tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.