5 bin kişiyi istihdam eden Konya firmasına ödül verildi

5 bin kişiyi istihdam eden Konya firmasına ödül verildi

Konya sanayisinde binlerce kişi istihdam ediliyor. En çok istihdam sağlayan Konya firmalarından birisi de AYD. Konya firması AYD Otomotiv ödül aldı.

Platin Dergisi'nin, bu yıl 'İnovasyon' temasıyla düzenlediği Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu. Otomotiv Sektörü İnovasyon Ödülü'nü Konya firması AYD Otomotiv aldı.

Platin Dergisi, Bağımsız Pazar Araştırma Şirketi Ipsos ile birlikte yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin Global 100 endeksini, Conrad İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen görkemli bir törenle açıkladı. Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden 10 şirket, bu yıl 'İnovasyon' temasıyla ödüllendirildi.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın A. Burak Dağlıoğlu'nun teşrifleriyle gerçekleşen törende açılış konuşmasını Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman ile törenin ana sponsorlarından RHG EnerTürk Enerji'nin Genel Müdürü Alpay Beyla yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Bu yılın ilk 9 ayında ilk üç çeyreğinde yüzde 6,2 oranında büyüyen bir ekonomiden söz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE AR-GE YAPAN PERSONEL SAYISI 200 BİNİ GEÇTİ

Ahmet Burak Dağlıoğlu, bugünkü ödül töreninin temasının "İnovasyon" olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ülkemizi dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına sokmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için tabii ki en önemli unsurlardan biri şirketlerimizin küresel rekabetçiliği. Burada o küresel arenada rekabetçi olan şirketlerimizin çok kıymetli temsilcilerini görüyoruz. Bu bağlamda bizi oraya taşıyacak bu gücü bugün burada değerlendirip ödüllendirmiş olacağız. Türkiye'nin AR-GE ve inovasyon alanında ortaya koyduğu başarı, özellikle son 20 yılda çok dikkat çekici."

Dağlıoğlu, Türkiye'de AR-GE yapan personel sayısının 200 bini geçtiğini, AR-GE harcamalarının Türkiye'nin GSYH'sine oranının binde 5'lerde yüzde 1,13'lere geldiğini söyledi.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri projelerin ülke ekonomisine, üretimine, istihdamına, yatırımına, turizmine ve ticaretine sağladığı katkıdan bahsetti, dünyada krizlerin konuşulduğu bir ortamda yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Ülkelerin çoğunun ekonomik büyümede sorunlar yaşarken Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini dile getiren Karaismailoğlu, potansiyellerini artıracak yatırımları yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın hizmet kalitesiyle bütün otoriterler tarafından dünyanın en iyi havalimanı olarak seçildiğini belirterek, "Her ay ayrı bir rekor kırıyor. Bugüne kadar 1,2 milyon uçak, 178 milyon yolcu taşıdı." dedi.

Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı'na ilişkin bilgiler vererek, halihazırda 165'lerde olan 1000 kişi başına düşen araç sayısının 3 kat artacağını bildirdi.

Otomotiv Sektörü İnovasyon Ödülü'nü kazanan AYD Otomotiv'in ödülünü, AYD Otomotiv Yurt Dışı Satış Müdürü Hakan Öztürk'e Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman takdim etti.

ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER ŞÖYLE

OTOMOTİV SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: AYD OTOMOTİV

GIDA SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: ULUSOY UNW

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: MAVİ GİYİM

İLAÇ SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: DEVA HOLDİNG

BİLGİ VE İLETİŞİM SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: TÜRKSAT

METAL SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: ETİ BAKIR

İNŞAAT SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: GÜRİŞ İNŞAAT

TEKSTİL SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: ŞIK MAKAS GİYİM

KİMYA VE PLASTİK SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: SASA POLYESTER

MOBİLYA SEKTÖRÜ İNOVASYON ÖDÜLÜ: İSTİKBAL MOBİLYA

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum