488 deniz feneri restore ediliyor

488 deniz feneri restore ediliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "42'si tarihi olmak üzere ülkemizin dört bir yanında bulunan 488 deniz feneri, belirli bir program dahilinde yenileniyor." ifadesini kullandı.

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen deniz fenerlerini güçlendirme ve yenileme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirası olan deniz fenerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması için koruma, güçlendirme ve yenileme çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Uraloğlu, "42'si tarihi olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında bulunan 488 deniz feneri, belirli bir program dahilinde yenileniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, denizcilere yol gösterip ışık tutan tarihi yerlerden Şile Deniz Feneri'nin güçlendirme ve restorasyon çalışmalarını 2022'de tamamladıklarını anımsatarak, ardından tarihi Anadolu Feneri'nin bakım ve onarımını süratle bitirerek hizmete aldıklarını kaydetti.

Nisan 2022 itibarıyla Yalova'daki tarihi Dilburnu Feneri'nin restorasyonunu bitirdiklerini aktaran Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Büyük bir titizlikle restorasyonu devam eden tarihi Rumeli Feneri'mizdeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yine bu kapsamda ülkemizin çeşitli bölgelerinde bulunan 89 betonarme fenerin bakım, onarım ve tadilatlarını 2022'de, ekonomik ömrünü tamamlamış 21 fenerin yenilenmesini 2023'te tamamladık."

Uraloğlu, Kuşadası'ndaki tarihi Bayrak Adası Feneri ile İskenderun'daki tarihi Akıncı Burnu Feneri'nin restorasyonuna yönelik projelerin tamamlandığını, restorasyon uygulamalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.