48 Yaşındaki Hastanın Bel Ve Sırtındaki Eğrilik Düzeltildi

48 Yaşındaki Hastanın Bel Ve Sırtındaki Eğrilik Düzeltildi

Omurga eğriliği diye bilinen 'skolyoz' ve kifoz hastası olan 48 yaşındaki G.B. başarılı bir operasyonla normal görüntüye kavuştu. Kamburluk, nefes darlığı, ayakta fazla duramama, belinde, kolunda ve boynunda ağrı şikayeti olan G.B.'nin boyu...

Omurga eğriliği diye bilinen 'skolyoz' ve kifoz hastası olan 48 yaşındaki G.B. başarılı bir operasyonla normal görüntüye kavuştu. Kamburluk, nefes darlığı, ayakta fazla duramama, belinde, kolunda ve boynunda ağrı şikayeti olan G.B.'nin boyu yapılan operasyon sonrası 5 santimetre uzadı.

Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu, G.B.'deki bel ve sırttaki eğrilik problemini 5 saatlik bir operasyon ile düzelttiklerini söyledi. Prof. Dr. Karaismailoğlu “Tedaviyi ilk kez 48 yaşındaki bir hastaya uyguladık. Ameliyatı da çok güzel geçti. Ameliyat sonrası hastamızın boyunda 5-6 cm kadar uzama gerçekleşti. Hastamız artık ağrılarından kurtularak, sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilecek. Erişkinler deki eğriliklerin düzeltilmesi daha zor ve risklidir. Hastamızda 80° bel ve sırt eğriliği ve kuvvetli ağrılarI vardı. Hasta bir problem olmadan 2 günde ayağa kalkıp ve 4. gününde taburcu olacak. Bundan sonraki hayatında da herhangi bir problem olmayacağını düşünüyorum.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.