44 Yazar Ve Şair, Çocuklar İçin Malatya’da Buluştu

44 Yazar Ve Şair, Çocuklar İçin Malatya’da Buluştu
Geçtiğimiz yıl başlatılan Kırmızı Hayatın Rengi Olsun Projesi etkinlikleri devam ediyor. Proje kapsamında dünya barışı ve çocuk hakları için kendi alanında ünlü 44 yazar ve şair Malatya’ya geldi, çocu...

Geçtiğimiz yıl başlatılan Kırmızı Hayatın Rengi Olsun Projesi etkinlikleri devam ediyor. Proje kapsamında dünya barışı ve çocuk hakları için kendi alanında ünlü 44 yazar ve şair Malatya’ya geldi, çocuklarla buluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından organize edilen proje kapsamında Malatya’ya gelen 44 yazar ve şair, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından verilen kahvaltıda bir araya geldi. Verilen kahvaltı sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konukları Malatya’da ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirtti. Malatya’nın tarih ve medeniyet alanında kadim bir şehir olduğunu kaydeden Çakır, “Malatya, tarihi ve coğrafi güzellikleri kadar yetiştirmiş olduğu insanları, devlet adamları, şairleri, yazarlarıyla da ünlü bir şehir. Okuma deyince Türkiye’de ilk akla gelen şehirlerden birinin Malatya olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz organizasyonlar içerisinde Kitap Fuarı önemli bir yer tutuyor. Bu fuar Türkiye’nin ilk üçünde olan bir fuar. Bu yıl düzenleyeceğimiz fuara da 370 yayınevi katılıyor. 200 civarında ulusal yazarımızı ağırlayacağız. Fuarın düzenlendiği hafta, Malatya’da adeta bir kültür haftası yaşanıyor. Şimdiden bu fuarımıza hepinizi bir kez daha davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ, ÇOCUKLARI KORUMAK”

Malatya’nın kültürel anlamda gelişmesi adına bu tür etkinliklere çok önem verdiklerini belirten Çakır, bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda tesis yaptıklarını söyledi. Çakır, “Yaptığımız çok amaçlı sosyal tesislerde gençlerimize yönelik, onları eğitmeye yönelik faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Kırmızı Hayatın Rengi Olsun Projesi. Projemizin hedefi olan öğrencilerimize yönelik tema çok önemli. Kırmızı deyince akla kan ve şiddet geliyor. Dolayısıyla şu an dünyada çok büyük adaletsizliğe, şiddete şahitlik ediyoruz. Belki asırlardır yaşanan en büyük dramlardan bir tanesinin yaşandığı dönemdeyiz. Bu dönem içerisinde kendimize düşen görev ve sorumluluk var. Biz de proje kapsamında farklı etkinliklerle birlikte amacımız çocukları korumak. Çünkü şiddet ve savaşın olduğu ülkelerde en çok çocuklar etkileniyor. Dolayısıyla çocuklarımızın hayata gülümsemeleri, onların şiddetten uzak kalmaları adına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak istedik” diye konuştu.

YAZARLAR ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Çakır tarafından düzenlenen kahvaltının ardından, Malatya genelindeki okullara dağılan 44 yazar ve şair, burada öğrencilerle bir araya geldi. Düzenlenen program doğrultusunda öğrencilerle sohbet eden yazar ve şairler, ayrıca öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.